Centrale verwarming Aalter: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een duurzame cv-installatie is essentieel in ons Belgenlandje. Er zijn zo veel installateurs op de markt dat het geen simpele opdracht is om er de juiste vakman uit te pikken.Waar hou je best rekening mee wanneer je een nieuwe ketel koopt, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Aalter en wat bepaalt de prijs van centrale verwarming in Aalter? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Aalter

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

De installatie van een cv-ketel gebeurt niet in 1-2-3. Je moet niet enkel aanleg hebben voor technische werken, maar ook beschikken over kennis van de nodige veiligheidsmaatregelen en van het onderhoud achteraf om deze klus tot een goed einde te brengen. Bovendien wil je waarschijnlijk het liefst een energiezuinige cv-installatie die jarenlang meegaat. Daarom is het verstandiger om de installatie van je centrale verwarming over te laten aan een installateur uit Aalter en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden zeker te stellen, is het een goed idee om de installatie van je nieuwe ketel uit te besteden aan een erkend verwarmingsinstallateur. Een professional beschikt over de nodige expertise met het type verwarmingsketel dat jij wenst en zorgt bijgevolg voor een uiterst veilige plaatsing.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Afhankelijk van het soort verwarmingsketel dat je hebt, dien je hem op vooraf vastgelegde tijdstippen aan een onderhoud te onderwerpen. Voor mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingsinstallaties, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aangeraden om een lange levensduur zonder defecten te bevorderen. Voor het onderhoud aan je centrale verwarming dien je steeds een gecertificeerde technicus voor centrale verwarmingsinstallaties in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Aalter.

Herstelling cv-ketel

Vertoont jouw cv-installatie een defect? Ook dan moet je op zoek naar een erkend installateur centrale verwarming. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die gespecialiseerd is in jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

De juiste installateur is degene die bij jou in de buurt woont en een uitgebreide kennis heeft van jouw soort cv-ketel. Professionele installateurs uit Aalter hebben een erkenningsnummer dat aantoont met welk type brandstof ze aan de slag mogen gaan.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Aalter voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies kwijt bent voor een nieuwe cv-ketel is in de eerste plaats afhankelijk van het type verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsingskosten.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een meer geavanceerde versie van een traditionele cv-ketel die zowel op aardgas als op stookolie werkt. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Een condensatieketel verwarmt het water van de centrale verwarming door de warmte van de rookgassen te hergebruiken. Het rendement vertaalt zich in een besparing op je energierekening van rond de 35 %.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan tevens aangewend worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Vooral in grote gezinnen leveren zonneboilers een uitstekend rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de ecologische variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en is zeer energiezuinig. Dat is vooral de reden waarom de prijs voor een hybride cv-ketel hoger ligt dan die van een condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op natuurlijke brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer ecologisch. De prijs van deze soort verwarmingsketel ligt behoorlijk hoog, maar je kunt achteraf wel behoorlijk wat geld besparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat de houtblokken of pellets in een berging bewaard moeten worden.

Warmtepomp

De duurste soort verwarmingsketel is een warmtepomp. Toch heb je deze investering relatief snel terugverdiend als je veronderstelt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp ontneemt het grootste deel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

De opbrengst van een warmtepomp is enkel winstgevend indien jouw huis in Aalter aan bepaalde, moderne voorwaarden voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn noodzakelijk voor een optimaal rendement.

Merk verwarmingsketel

Ga jij voor een verwarmingsketel van een bekend merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je logischerwijze meer dan wanneer je kiest voor een minder bekend merk.

Installatie centrale verwarming

Elke cv-installateur heeft zijn eigen waardevolle eigenschappen. Zo geeft de ene technicus korting wanneer je meteen een onderhoudscontract ondertekent terwijl de andere dat niet doet.

Offertes voor cv-installatie in Aalter vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Aalter. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Aalter

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende cv-installateurs bij jou in de buurt (Aalter) en maak een grondige vergelijking tussen de prijzen van de verwarmingsketels, installatieprijzen, de verplaatsingskosten etcetera

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal zeker te zijn dat je met de juiste installateur in zee gaat, doe je er goed aan om eens te checken wat andere klanten, die jou reeds zijn voorgegaan, denken over de kwaliteit en de service van de cv-installateur die jij op het oog hebt. Speur op het internet naar reviews en ontdek de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Aalter

Vraag eens aan kennissen, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingeschakeld hebben voor de installatie van hun centrale verwarming en vraag verschillende offertes aan bij gecertificeerde cv-installateurs in Aalter. Durf verder te kijken dan het totale kostenplaatje en let ook op de bekendheid van de installateur, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden etcetera.

Ontvang alvast direct meerdere prijsvoorstellen van meerdere installateurs centrale verwarming uit Aalter via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.