Centrale verwarming Aartselaar: vind cv-installateur in de regio van Aartselaar

Wil je een nieuwe centrale verwarming in je huis in Aartselaar plaatsen? Bedenk dan welk type ketel en de cv-installateur die je kiest. Het is een grote investering. Je wil absoluut een goede keuze maken. De info en nuttige tips in dit artikel helpen je alvast op weg.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Aartselaar

vind installateur centrale verwarming in je regio

De prijs van een nieuwe ketel ligt gemiddeld tussen de 900 en 3.000 euro. De prijzen hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog een aantal andere prijsbepalende factoren, zoals het soort verwarmingsketel en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Soort centrale verwarming

De kostprijs van een cv-ketel is sterk afhankelijk van het type dat je kiest. Er is een ruim aanbod op de markt in Aartselaar vandaag. We lichten enkele opties voor je toe.

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels werken op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen zo het water voor de centrale verwarming. Het grote voordeel van dit type/soort verwarmingsketel is z’n hoge rendement, waardoor je tot wel 35 % op je energiefactuur in Aartselaar bespaart. Voor een condensatieketel betaal je 2.500 à 5.000 euro, inclusief btw. De plaatsing zelf is in deze kostprijs niet inbegrepen.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels halen doorgaans een beter rendement dan de klassieke gas- en mazoutketels. Dit verschil is echter relatief. De nieuwe generatie condensatieketels zijn qua rendement zeker de evenknie van hoogrendementsketels. Gemiddeld betaal je in Aartselaar tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit soort cv-installatie.

Hybride ketel

Vind je het belangrijk om een nieuwe ketel te kopen die erg milieuvriendelijk én energiezuinig is? Dan is een hybride ketel een goede optie. Deze soort ketel werkt op basis van een warmtepomp en een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Een hybride verwarmingsketel is natuurlijk een stukje duurder dan de andere alternatieven. Gemiddeld schommelt de kostprijs tussen de 4.000 en 10.000 euro.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van zijn geproduceerde warmte uit een omgevingsbron. De overige 20 % komt van elektriciteit. Het energieverbruik ligt daardoor een stuk lager dan bij een klassieke verwarmingsketel in Aartselaar.

Hou er wel rekening mee dat een warmtepomp pas interessant is onder een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je huis optimaal geïsoleerd is. Daarnaast heb je een zonnepaneleninstallatie nodig om energie op te wekken voor de warmtepomp zelf. Voor dit type cv-installatie schommelen de prijzen tussen 7.500 en 25.000 euro.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je water voor het sanitair en de cv-ketel verwarmen. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren op je dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om het water te verwarmen tot de gewenste temperatuur. Het is vooral geschikt voor grotere gezinnen. Je betaalt hiervoor tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming is ook afhankelijk van het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Doorgaans is een verwarmingsketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Als je meer wilt weten over de verschillende merken en hun prijzen, vraag je het best raad aan een cv-installateur in Aartselaar!

erkend cv-installateur

Waarom in Aartselaar een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan niet enkel je verwarmingsinstallatie plaatsen, maar ook herstellingswerken uitvoeren of de ketel onderhouden. In elk geval is het beter om te kiezen voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Aartselaar

Cv-installateur voor plaatsing

Het is aan te raden om voor de plaatsing van je verwarmingsketel in je woning in Aartselaar een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt voor de correcte installatie van de ketel en alle onderdelen, maar stemt de installatie ook perfect af op je verwarmingstoestellen.

Voor een chauffagist in Aartselaar betaal je gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, inclusief btw.

Als je woning in Aartselaar ouder is dan tien jaar kan je rekenen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. In een aantal gevallen maak je aanspraak op premies. Wat interessant is om de kosten enigszins te drukken. Aarzel niet om advies te vragen aan een installateur verwarming.

Chauffagist in Aartselaar voor herstellen verwarmingsketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer optimaal? Dan kan je een cv-installateur inhuren om het te laten repareren. Zelf je verwarmingsketel herstellen is vrij moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Kies voor een erkend verwarmingsinstallateur. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering van de reparatiewerken.

CV-installateur in Aartselaar voor onderhoud verwarmingsketel

Naast de installatie en herstelling kan je ook beroep doen op een erkend cv-installateur uit Aartselaar voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je verwarmingsketel aanzienlijk.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is ook verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een cv-installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je rond de 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Voor meer info daarover vraag je het best raad aan een professional uit Aartselaar.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste verwarmingsinstallateur in je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes aan te vragen bij verschillende installateurs. Zo kan je cv-installateurs uit Aartselaar beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij van belang dat je met diverse zaken rekening houdt.

Vraag naar offertes bij minstens 2 à 3 cv-installateurs in en rond Aartselaar. Ook is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed controleert. Bekijk de materialen en de soorten werken, plus de totaalprijs van de diverse aanbieders. Vergeet ook niet te kijken naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Omschrijving van de installatie

Het installeren van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude verwarmingsketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeïnstalleerd kan worden.

Het is ook van belang dat alles goed afgesteld wordt en soms moeten kranen vervangen worden. Om die redenen laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je verwarmingsketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je wellicht iets meer, maar het biedt je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus steeds de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Aartselaar

Het is helemaal niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Aartselaar te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Aartselaar!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.