Centrale verwarming Assenede: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een degelijke cv-installatie is noodzakelijk in België. Er zijn zodanig veel installateurs op de markt dat het geen simpele opdracht is om er de juiste vakman uit te kiezen.Welke factoren dien je in aanmerking te nemen wanneer je een nieuwe ketel aanschaft, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Assenede en wat bepaalt de prijs van centrale verwarming in Assenede? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Assenede

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

Er komt heel wat kijken bij het installeren van centrale verwarming. Je moet niet alleen technisch aangelegd zijn, maar ook kennis hebben van de nodige veiligheidsvoorschriften en van het onderhoud naderhand om deze klus goed te beëindigen. Bovendien wil je wellicht ook graag een energiezuinige cv-installatie die jarenlang meegaat. Om al deze redenen is het zinvol om de installatie van je centrale verwarming over te laten aan een technicus uit Assenede en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden te verzekeren, is het een goed idee om de plaatsing van je nieuwe ketel uit te besteden aan een erkend cv-installateur. Een gespecialiseerde vakman beschikt over de nodige expertise met het type verwarmingsketel dat jij hebt en zorgt bijgevolg voor een ultraveilige plaatsing.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Het type verwarmingsketel dat je hebt gekozen, bepaalt ook hoe vaak die gecontroleerd en onderhouden moet worden. In het geval van mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingssystemen, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aangeraden om een lange levensduur zonder defecten te bevorderen. Voor het onderhoud aan je cv-ketel dien je steeds een erkende technicus voor centrale verwarmingsinstallaties in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Assenede.

Herstelling cv-ketel

Vertoont jouw cv-installatie een defect? Ook dan moet je een gecertificeerd cv-installateur contacteren. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die gespecialiseerd is in jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

Een goede installateur herken je aan zijn uitgebreide kennis van jouw type centrale verwarming. Professionele installateurs uit Assenede beschikken over een erkenningsnummer dat aantoont met welk type brandstof ze aan de slag mogen gaan.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Assenede voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies betaalt voor een nieuwe cv-ketel is in de eerste plaats afhankelijk van het soort verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsingskosten.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een modernere versie van een traditionele verwarmingsketel die zowel op aardgas als op stookolie werkt. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Condensatieketels hergebruiken de warmte van de rookgassen en verwarmen zo het water van de centrale verwarming. Met deze soort verwarmingsketel zal je een besparing op je energierekening van ongeveer 35 % merken.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan tevens aangewend worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Met name in grote gezinnen leveren zonneboilers een opmerkelijk rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de ecologische variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en verbruikt heel weinig energie. Het is ook net daarom dat je voor dit soort ketel meer betaalt dan voor een standaard condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op natuurlijke brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer ecologisch. De aankoopprijs van deze soort verwarmingsketel ligt behoorlijk hoog, maar je kunt op lange termijn wel behoorlijk wat geld besparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat je opbergruimte nodig hebt voor de houtblokken of pellets.

Warmtepomp

Een waterpomp is de duurste soort verwarmingsketel. Toch heb je deze investering vrij snel terugverdiend als je je bedenkt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp onttrekt het grootste deel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

Het rendement van een warmtepomp is enkel voordelig indien jouw huis in Assenede aan bepaalde, moderne voorwaarden voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn noodzakelijk voor een hoge opbrengst.

Merk verwarmingsketel

Ga jij voor een verwarmingsketel van een bekend merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je logischerwijze meer dan in het geval dat je kiest voor een minder bekend merk.

Installatie centrale verwarming

De ene installateur centrale verwarming is de andere niet. Zo rekent de ene technicus korting wanneer je onmiddellijk een onderhoudscontract ondertekent terwijl dat bij de andere niet het geval is.

Offertes voor cv-installatie in Assenede vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Assenede. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Assenede

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende chauffagisten bij jou in de buurt (Assenede) en maak een nauwkeurige vergelijking tussen de prijzen van de verwarmingsketels, installatieprijzen, de verplaatsingskosten enzovoort

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal overtuigd te zijn dat je de juiste verwarmingsinstallateur kiest, neem je best de tijd om eens te checken wat andere klanten, die jou al zijn voorgegaan, denken over de kwaliteit en de dienst van de installateur centrale verwarming die jij beoogt. Zoek op het internet naar reviews en kom achter de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Assenede

Ga na bij vrienden, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingeschakeld hebben voor de installatie van hun cv-ketel en vraag verschillende offertes aan bij erkende installateurs centrale verwarming in Assenede. Durf verder te kijken dan het totale kostenplaatje en hou ook rekening met de bekendheid van de installateur, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden etcetera.

Ontvang alvast direct meerdere prijsvoorstellen van meerdere installateurs centrale verwarming uit Assenede via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.