Centrale verwarming Boom: vind cv-installateur in de regio van Boom

Wil je een nieuwe centrale verwarming in je huis in Boom plaatsen? Bedenk dan welk soort verwarmingsketel en de cv-installateur die je kiest. Het is een belangrijke investering. Een miskoop vermijd je dus beter. Gelukkig helpt onderstaande info je met het maken van de juiste keuze!

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Boom

vind installateur centrale verwarming in je regio

De prijs van een nieuwe ketel ligt gemiddeld tussen de 900 en 3.000 euro. De kosten hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog een aantal andere prijsbepalende factoren, waaronder het soort cv-installatie en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Type centrale verwarming

De prijs van een cv-ketel is in belangrijke mate afhankelijk van het type dat je kiest. Er is een ruim aanbod op de markt in Boom vandaag. We lichten enkele opties voor je toe.

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels functioneren op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen zo het water voor de centrale verwarming. De belangrijkste troef van dit type/soort ketel is z’n hoge rendement, waardoor je tot wel 35 % op je energiefactuur in Boom bespaart. Een condensatieketel kost je tussen de 2.500 en 5.000 euro/strong. Deze prijs is inclusief btw en exclusief plaatsing.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels hebben doorgaans een hoger rendement dan de klassieke gas- of mazoutketels. Dit verschil is echter relatief. De nieuwe generatie condensatieketels zijn qua rendement zeker de evenknie van hoogrendementsketels. Gemiddeld betaal je in Boom tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit type centrale verwarming.

Hybride ketel

Vind je het belangrijk om een nieuwe ketel te kopen die erg milieuvriendelijk én energiezuinig is? Dan is een hybride ketel een goede optie. Deze soort ketel werkt op basis van een warmtepomp en een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Dit type cv-ketel is wel>.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van zijn geproduceerde warmte uit een omgevingsbron. De overige 20 % komt van elektriciteit. Het energieverbruik ligt bijgevolg veel lager dan bij een gewone verwarmingsketel in Boom.

Hou er wel rekening mee dat een warmtepomp pas interessant is mits een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je woonst optimaal geïsoleerd is. Ook beschik je over zonnepanelen om de warmtepomp te laten werken. Je betaalt over het algemeen tussen de 7.500 en 25.000 euro voor dit systeem.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je zowel je sanitair water als centrale verwarming verwarmen. Het systeem omvat zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om je water te verwarmen tot de gewenste temperatuur. Een zonneboilercombi is op maat van grotere gezinnen en kost tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming varieert naargelang het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Vaak is een verwarmingsketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Meer weten over het aanbod van merken en bijhorende prijzen? Vraag gerust advies aan een verwarmingsinstallateur of een chauffagist in Boom.

erkend cv-installateur

Waarom in Boom een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan je verwarmingsinstallatie plaatsen, instaan voor reparatiewerken en het onderhoud van de cv-ketel verzorgen. In elk geval is het beter om te kiezen voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Boom

Cv-installateur voor plaatsing

Het is aan te raden om voor de plaatsing van je ketel in je woonst in Boom een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt voor de correcte installatie van de ketel en de onderdelen, maar stemt de installatie ook perfect af op je verwarmingstoestellen.

De kostprijs van een cv-installateur in Boom ligt gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, btw inbegrepen.

Als je huis in Boom ouder is dan tien jaar kan je beroep doen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. In een aantal gevallen maak je aanspraak op premies. Wat interessant is om de kosten enigszins te drukken. Aarzel niet om advies te vragen aan een installateur verwarming.

Chauffagist in Boom voor reparatiewerken cv-ketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer optimaal? Dan kan je een cv-installateur inhuren om het te laten repareren. Zelf je verwarmingsketel herstellen is vrij moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Kies voor een erkend verwarmingsinstallateur. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering van de reparatiewerken.

CV-installateur in Boom voor onderhoud verwarmingsketel

Naast installatie- en reparatiewerken kan je ook beroep doen op een erkend cv-installateur uit Boom voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je cv-ketel in grote mate.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is ook verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een cv-installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je gemiddeld 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Voor meer info daarover vraag je het best raad aan een professional uit Boom.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste cv-installateur in je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes op te stellen bij verschillende installateurs. Zo kan je chauffagisten uit Boom beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij van belang dat je met een aantal zaken rekening houdt.

Vraag naar offertes bij minstens 2 à 3 cv-installateurs in en rond Boom. Daarnaast is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed controleert. Bekijk de materialen en de soorten werken, plus de totaalprijs van de diverse aanbieders. Vergeet ook niet te kijken naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Omschrijving van de installatie

Het installeren van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude cv-ketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeïnstalleerd kan worden.

Het is ook belangrijk dat alles goed afgesteld wordt en in sommige gevallen moeten kranen vervangen worden. Om die redenen laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je verwarmingsketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je misschien meer, maar het geeft je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus steeds de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Boom

Het is helemaal niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Boom te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Boom!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.