Centrale verwarming Dendermonde: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een duurzame cv-installatie is noodzakelijk in ons Belgenlandje. Er zijn zo veel installateurs op de markt dat het een moeilijke opdracht is om er de juiste vakman uit te pikken.Waar hou je best rekening mee wanneer je een nieuwe ketel koopt, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Dendermonde en wat bepaalt de prijs van centrale verwarming in Dendermonde? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Dendermonde

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

Er komt heel wat kijken bij het installeren van centrale verwarming. Je moet niet alleen aanleg hebben voor technische werken, maar ook kennis hebben van de nodige veiligheidsvoorschriften en van het onderhoud achteraf om deze taak goed te beëindigen. Daarnaast wil je wellicht ook graag een energiezuinige cv-installatie die gedurende vele jaren zal meegaan. Om al deze redenen is het zinvol om de plaatsing van je centrale verwarming over te laten aan een installateur uit Dendermonde en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden zeker te stellen, doe je er goed aan om de installatie van je nieuwe ketel uit te besteden aan een erkend cv-installateur. Een gespecialiseerde vakman beschikt over de nodige expertise met het type verwarmingsketel dat jij hebt en zorgt bijgevolg voor een uiterst veilige installatie.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Het type verwarmingsketel dat je hebt gekozen, bepaalt ook hoe vaak die gecontroleerd en onderhouden moet worden. Voor mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingssystemen, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aangeraden om een lange levensduur zonder defecten te garanderen. Voor het onderhoud aan je centrale verwarming dien je steeds een gecertificeerde installateur centrale verwarming in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Dendermonde.

Herstelling cv-ketel

Vertoont jouw cv-installatie een defect? Ook in dat geval moet je op zoek naar een erkend installateur centrale verwarming. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die vertrouwd is met jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

Een goede installateur herken je aan zijn uitgebreide kennis van jouw type centrale verwarming. Professionele installateurs uit Dendermonde hebben een erkenningsnummer gebaseerd op het type brandstof waarin zij gespecialiseerd zijn.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Dendermonde voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies kwijt bent voor een nieuwe cv-ketel is in de eerste plaats afhankelijk van het type verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Let op: de installatiekosten zijn niet in deze prijzen inbegrepen.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een modernere versie van een traditionele verwarmingsketel en werkt op aardgas of stookolie. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Condensatieketels hergebruiken de warmte van de rookgassen en verwarmen zo het water van de centrale verwarming. Met deze soort verwarmingsketel zal je een besparing op je energierekening van ongeveer 35 % merken.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan ook aangewend worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Met name in grote gezinnen leveren zonneboilers een opmerkelijk rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de milieuvriendelijke variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en verbruikt heel weinig energie. Het is ook net daarom dat je voor dit soort ketel meer betaalt dan voor een standaard condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op organische brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer ecologisch. De prijs van deze soort verwarmingsketel is aan de hoge kant, maar je kunt op lange termijn wel flink wat geld besparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat de houtblokken of pellets in een berging bewaard moeten worden.

Warmtepomp

De duurste soort verwarmingsketel is een warmtepomp. Toch heb je deze uitgaven vrij snel terugverdiend als je je bedenkt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp onttrekt het merendeel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

Het rendement van een warmtepomp is enkel de moeite waard indien jouw woning in Dendermonde aan bepaalde, moderne condities voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn essentieel voor een hoge opbrengst.

Merk verwarmingsketel

Ga jij voor een ketel van een bekend merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je vanzelfsprekend meer dan in het geval dat je kiest voor een minder gerenommeerd merk.

Installatie centrale verwarming

De ene installateur centrale verwarming is de andere niet. Zo geeft de ene technicus korting wanneer je meteen een onderhoudscontract ondertekent terwijl dat bij de andere niet het geval is.

Offertes voor cv-installatie in Dendermonde vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Dendermonde. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Dendermonde

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende cv-installateurs bij jou in de buurt (Dendermonde) en maak een nauwkeurige vergelijking tussen de prijzen van de verwarmingsketels, installatieprijzen, de verplaatsingskosten enzovoort

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal overtuigd te zijn dat je met de juiste installateur in zee gaat, neem je best de tijd om eens te checken wat andere klanten, die jou al zijn voorgegaan, vinden van de kwaliteit en de dienst van de cv-installateur die jij op het oog hebt. Speur op het internet naar reviews en ontdek de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Dendermonde

Vraag eens aan kennissen, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingeschakeld hebben voor de installatie van hun cv-ketel en dien meerdere offerteaanvragen in bij gecertificeerde cv-installateurs in Dendermonde. Durf verder te kijken dan het totale kostenplaatje en hou ook rekening met de reputatie van de chauffagist, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden enzovoort.

Ontvang alvast direct meerdere prijsvoorstellen van meerdere installateurs centrale verwarming uit Dendermonde via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.