Centrale verwarming Dilbeek: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een duurzame cv-installatie is noodzakelijk in België. Er zijn zodanig veel installateurs op de markt dat het een moeilijke opdracht is om er de juiste vakman uit te pikken.Waar hou je best rekening mee wanneer je een nieuwe ketel koopt, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Dilbeek en wat bepaalt de prijs van centrale verwarming in Dilbeek? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Dilbeek

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

Er komt heel wat kijken bij het installeren van centrale verwarming. Je moet niet alleen aanleg hebben voor technische werken, maar ook kennis hebben van de nodige veiligheidsvoorschriften en van het onderhoud achteraf om deze klus tot een goed einde te brengen. Bovendien wil je waarschijnlijk ook graag een energiezuinige cv-installatie die jarenlang meegaat. Daarom is het verstandiger om de installatie van je cv-ketel over te laten aan een installateur uit Dilbeek en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden te verzekeren, is het een goed idee om de plaatsing van je nieuwe ketel uit te besteden aan een erkend verwarmingsinstallateur. Een gespecialiseerde vakman beschikt over de nodige expertise met het soort cv-ketel dat jij hebt en zorgt bijgevolg voor een uiterst veilige plaatsing.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Afhankelijk van het soort verwarmingsketel dat je hebt, dien je hem op vooraf vastgelegde tijdstippen aan een onderhoud te onderwerpen. Voor mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingssystemen, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aanbevolen om een lange levensduur zonder defecten te bevorderen. Voor het onderhoud aan je centrale verwarming dien je steeds een gecertificeerde technicus voor centrale verwarmingsinstallaties in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Dilbeek.

Herstelling cv-ketel

Merk je een storing aan je cv-ketel? Ook dan moet je een gecertificeerd cv-installateur contacteren. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die gespecialiseerd is in jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

De juiste installateur is degene die bij jou in de buurt woont en een uitgebreide kennis heeft van jouw soort cv-ketel. Professionele installateurs uit Dilbeek hebben een erkenningsnummer dat aantoont met welk type brandstof ze aan de slag mogen gaan.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Dilbeek voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies betaalt voor een nieuwe verwarmingsketel is ten eerste afhankelijk van het type verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsingskosten.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een modernere versie van een traditionele cv-ketel en werkt op aardgas of stookolie. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Een condensatieketel verwarmt het water van de centrale verwarming door de warmte van de rookgassen te hergebruiken. Het rendement vertaalt zich in een besparing op je energierekening van rond de 35 %.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan ook aangewend worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Vooral in grote gezinnen leveren zonneboilers een uitstekend rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de milieuvriendelijke variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en is zeer energiezuinig. Het is ook net daarom dat je voor dit soort ketel meer betaalt dan voor een standaard condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op natuurlijke brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer ecologisch. De aankoopprijs van deze soort verwarmingsketel ligt behoorlijk hoog, maar je kunt achteraf wel flink wat geld uitsparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat je opbergruimte nodig hebt voor de houtblokken of pellets.

Warmtepomp

De duurste soort verwarmingsketel is een warmtepomp. Toch heb je deze uitgaven vrij snel terugverdiend als je je bedenkt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp onttrekt het merendeel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

Het rendement van een warmtepomp is enkel winstgevend indien jouw huis in Dilbeek aan bepaalde, moderne condities voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn essentieel voor een hoge opbrengst.

Merk verwarmingsketel

Ga jij voor een ketel van een gerenommeerd merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je vanzelfsprekend meer dan wanneer je kiest voor een minder bekend merk.

Installatie centrale verwarming

De ene installateur centrale verwarming is de andere niet. Zo geeft de ene technicus korting wanneer je meteen een onderhoudscontract afsluit terwijl de andere dat niet doet.

Offertes voor cv-installatie in Dilbeek vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Dilbeek. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Dilbeek

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende cv-installateurs bij jou in de buurt (Dilbeek) en maak een nauwkeurige vergelijking tussen de aankoopprijzen van de verwarmingsketels, de prijs per werkuur, de verplaatsingskosten enzovoort

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal zeker te zijn dat je de juiste verwarmingsinstallateur kiest, doe je er goed aan om eens te checken wat andere klanten, die jou al zijn voorgegaan, vinden van de kwaliteit en de dienst van de cv-installateur die jij beoogt. Speur op het internet naar reviews en kom achter de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Dilbeek

Ga na bij kennissen, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingeschakeld hebben voor de installatie van hun cv-ketel en vraag verschillende offertes aan bij erkende installateurs centrale verwarming in Dilbeek. Durf verder te kijken dan het totale kostenplaatje en let ook op de bekendheid van de chauffagist, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden enzovoort.

Ontvang alvast direct meerdere offertes van meerdere installateurs centrale verwarming uit Dilbeek via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.