Centrale verwarming Essen: vind cv-installateur in de regio van Essen

Ben je van plan om een centrale verwarming in je woonst in Essen te laten installeren? Denk dan eerst goed na over het soort verwarmingsketel en de cv-installateur die je kiest. Het is een grote investering. Een miskoop vermijd je dus beter. Gelukkig helpt onderstaande info je met het maken van de juiste keuze!

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Essen

vind installateur centrale verwarming in je regio

Gemiddeld schommelt de prijs van een cv-ketel tussen de 900 en 3.000 euro. De prijzen hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog enkele andere prijsbepalende factoren, waaronder het soort verwarmingsketel en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Soort centrale verwarming

De kostprijs van een cv-ketel is in belangrijke mate afhankelijk van het type dat je kiest. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten. Hieronder vind je meer info over de mogelijkheden!

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels functioneren op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen zo het water voor de centrale verwarming. De belangrijkste troef van dit type/soort ketel is dat het een erg hoog rendement haalt, waardoor je tot wel 35 % op je energiefactuur in Essen bespaart. Voor een condensatieketel betaal je 2.500 à 5.000 euro, inclusief btw. De plaatsing zelf is in deze kostprijs niet inbegrepen.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels halen doorgaans een beter rendement dan de klassieke gas- of mazoutketels. Dat geldt echter niet voor de nieuwste generatie van condensatieketels. Gemiddeld betaal je in Essen tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit type centrale verwarming.

Hybride ketel

Wil je een milieuvriendelijke en energiezuinige cv-ketel? Dan is een hybride ketel een goede optie. Deze soort ketel werkt op basis van een warmtepomp en een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Dit type cv-ketel is wel>.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van de warmte die het produceert uit z’n omgeving (grond, lucht, water). De overige 20 % komt van elektriciteit. Het energieverbruik ligt daardoor een stuk lager dan bij een klassieke verwarmingsketel in Essen.

Let wel dat een warmtepomp pas interessant is mits een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Ook beschik je over zonnepanelen om de warmtepomp te laten werken. Voor dit type cv-installatie schommelen de prijzen tussen 7.500 en 25.000 euro.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je water voor het sanitair en de cv-ketel verwarmen. Het systeem omvat zonnecollectoren op je dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om het water te verwarmen tot de ideale temperatuur. Het is vooral geschikt voor grotere gezinnen. Je betaalt hiervoor tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming varieert naargelang het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Doorgaans is een ketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Als je meer wilt weten over de verschillende merken en hun prijzen, vraag je het best raad aan een cv-installateur in Essen!

erkend cv-installateur

Waarom in Essen een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan niet enkel je verwarmingsinstallatie plaatsen, maar ook herstellingswerken uitvoeren of de ketel onderhouden. Je opteert sowieso best voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Essen

Cv-installateur voor plaatsing

Het is aan te raden om voor de plaatsing van je ketel in je huis in Essen een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt namelijk niet alleen voor de correcte plaatsing van de ketel en alle onderdelen, maar stemt de installatie ook perfect af op je verwarmingstoestellen.

De kostprijs van een cv-installateur in Essen ligt gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, btw inbegrepen.

Als je huis in Essen ouder is dan tien jaar kan je rekenen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. Soms zijn er zelfs premies waar je gebruik van kan maken. Het is een goed idee om daarover meer informatie te vragen aan een specialist.

Chauffagist in Essen voor herstellen verwarmingsketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer naar behoren? Dan kan je een cv-installateur aanspreken voor reparatie. Zelf je verwarmingsketel herstellen is vrij moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Kies voor een erkend verwarmingsinstallateur. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering van de reparatiewerken.

CV-installateur in Essen voor onderhoud verwarmingsketel

Naast installatie- en reparatiewerken kan je ook beroep doen op een erkend cv-installateur uit Essen voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je cv-ketel in grote mate.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is bovendien verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een cv-installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je gemiddeld 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Voor meer info daarover vraag je het best raad aan een professional uit Essen.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste verwarmingsinstallateur in je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes aan te vragen bij verschillende installateurs. Zo kan je cv-installateurs uit Essen beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij wel belangrijk dat je met diverse zaken rekening houdt.

Zorg dat je tenminste 2 of 3 offertes laat opstellen bij verschillende installateurs centrale verwarming uit Essen. Ook is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed controleert. Bekijk de materialen en de werkzaamheden, alsook de totaalprijs van de verschillende aanbieders. Kijk daarnaast naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Omschrijving van de installatie

De plaatsing van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude cv-ketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeplaatst kan worden.

Het is ook van belang dat alles goed afgesteld wordt en soms moeten kranen vervangen worden. Juist daarom laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je cv-ketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je misschien meer, maar het geeft je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus steeds de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Essen

Het is absoluut niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Essen te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Essen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.