Centrale verwarming Geel: vind cv-installateur in de regio van Geel

Wil je een nieuwe centrale verwarming in je huis in Geel plaatsen? Denk dan eerst goed na over het soort verwarmingsketel en de cv-installateur die je kiest. Het is een belangrijke investering. Een miskoop vermijd je dus beter. Gelukkig helpt onderstaande info je met het maken van de juiste keuze!

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Geel

vind installateur centrale verwarming in je regio

Gemiddeld schommelt de prijs van een cv-ketel tussen de 900 en 3.000 euro. De kosten hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog enkele andere prijsbepalende factoren, waaronder het soort verwarmingsketel en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Soort centrale verwarming

De kostprijs van een cv-installatie is sterk afhankelijk van het type dat je kiest. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten. Hieronder vind je meer info over de mogelijkheden!

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels functioneren op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen op die manier het water voor de centrale verwarming. De belangrijkste troef van dit type/soort verwarmingsketel is z’n hoge rendement, en kan je dus tot 35 % op je energiefactuur in Geel besparen. Voor een condensatieketel betaal je 2.500 à 5.000 euro, inclusief btw. De plaatsing zelf is in deze kostprijs niet inbegrepen.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels halen doorgaans een hoger rendement dan de gewone gas- en mazoutketels. Dat geldt echter niet voor de nieuwste generatie van condensatieketels. Gemiddeld betaal je in Geel tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit type centrale verwarming.

Hybride ketel

Wil je een milieuvriendelijke en energiezuinige cv-ketel? Dan is een hybride ketel een goede optie. Dit type combineert een warmtepomp met een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Dit type cv-ketel is wel>.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van de warmte die het produceert uit z’n omgeving (grond, lucht, water). De overige 20 % komt uit elektriciteit. Het energieverbruik ligt bijgevolg veel lager dan bij een klassieke verwarmingsketel in Geel.

Hou er wel rekening mee dat een warmtepomp pas interessant is onder een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je woning optimaal geïsoleerd is. Daarnaast heb je een zonnepaneleninstallatie nodig om energie op te wekken voor de warmtepomp zelf. Voor dit type cv-installatie schommelen de prijzen tussen 7.500 en 25.000 euro.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je zowel je sanitair water als centrale verwarming verwarmen. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om je water te verwarmen tot de gewenste temperatuur. Het is vooral geschikt voor grotere gezinnen. Je betaalt hiervoor tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming varieert naargelang het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Vaak is een ketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Als je meer wilt weten over de verschillende merken en hun prijzen, vraag je het best raad aan een cv-installateur in Geel!

erkend cv-installateur

Waarom in Geel een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan je verwarmingsinstallatie plaatsen, instaan voor reparatiewerken en het onderhoud van de cv-ketel verzorgen. Je opteert sowieso best voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Geel

Cv-installateur voor plaatsing

Het is aan te raden om voor de plaatsing van je verwarmingsketel in je woning in Geel een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt voor de correcte installatie van de ketel en de onderdelen, maar stemt de installatie ook naadloos af op je verwarmingstoestellen.

De kostprijs van een cv-installateur in Geel ligt gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, inclusief btw.

Als je woning in Geel ouder is dan tien jaar kan je rekenen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. Soms zijn er zelfs premies waar je gebruik van kan maken. Het is een goed idee om daarover meer informatie te vragen aan een specialist.

Chauffagist in Geel voor herstellen verwarmingsketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer naar behoren? Dan kan je een cv-installateur inhuren om het te laten repareren. Zelf je verwarmingsketel herstellen is vrij moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Kies voor een erkend verwarmingsinstallateur. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering van de reparatiewerken.

CV-installateur in Geel voor onderhoud verwarmingsketel

Naast de installatie en herstelling kan je ook beroep doen op een erkende cv-installateur uit Geel voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je verwarmingsketel in grote mate.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is bovendien verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je rond de 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Voor meer info daarover vraag je het best raad aan een professional uit Geel.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste verwarmingsinstallateur in je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes op te stellen bij verschillende installateurs. Zo kan je chauffagisten uit Geel beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt.

Zorg dat je tenminste 2 of 3 offertes laat opstellen bij verschillende installateurs centrale verwarming uit Geel. Ook is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed controleert. Bekijk de materialen en de werkzaamheden, alsook de totaalprijs van de verschillende aanbieders. Vergeet ook niet te kijken naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Omschrijving van de installatie

Het installeren van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude cv-ketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeplaatst kan worden.

Het is ook van belang dat alles goed afgesteld wordt en soms moeten kranen vervangen worden. Om die redenen laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je cv-ketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je misschien meer, maar het biedt je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus veruit de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Geel

Het is helemaal niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Geel te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Geel!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.