Centrale verwarming Genk: vind cv-installateur in de regio van Genk

Wil je een nieuwe centrale verwarming in je huis in Genk plaatsen? Denk dan eerst goed na over het soort verwarmingsketel en de cv-installateur die je kiest. Het is een grote investering. Een miskoop vermijd je dus beter. Gelukkig helpt onderstaande info je met het maken van de juiste keuze!

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Genk

vind installateur centrale verwarming in je regio

De prijs van een nieuwe ketel ligt gemiddeld tussen de 900 en 3.000 euro. De kosten hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog een aantal andere prijsvariabelen, waaronder het type cv-installatie en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Type centrale verwarming

De prijs van een cv-installatie is sterk afhankelijk van het type dat je kiest. Er is een ruim aanbod op de markt in Genk vandaag. We lichten enkele opties voor je toe.

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels functioneren op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen zo het water voor de centrale verwarming. Het grote voordeel van dit type/soort verwarmingsketel is dat het een erg hoog rendement haalt, en kan je dus tot 35 % op je energiefactuur in Genk besparen. Een condensatieketel kost je tussen de 2.500 en 5.000 euro/strong. Deze prijs is inclusief btw en exclusief plaatsing.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels hebben doorgaans een beter rendement dan de klassieke gas- en mazoutketels. Dat geldt echter niet voor de nieuwste generatie van condensatieketels. Gemiddeld betaal je in Genk tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit type centrale verwarming.

Hybride ketel

Vind je het belangrijk om een nieuwe ketel te kopen die erg milieuvriendelijk én energiezuinig is? Dan is een hybride ketel een goede optie. Dit type combineert een warmtepomp met een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Dit type cv-ketel is wel>.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van zijn geproduceerde warmte uit een omgevingsbron. De overige 20 % komt uit elektriciteit. Het energieverbruik ligt daardoor een stuk lager dan bij een klassieke verwarmingsketel in Genk.

Hou er wel rekening mee dat een warmtepomp pas interessant is onder een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je woning optimaal geïsoleerd is. Ook beschik je over zonnepanelen om de warmtepomp te laten werken. Je betaalt over het algemeen tussen de 7.500 en 25.000 euro voor dit systeem.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je water voor het sanitair en de cv-ketel verwarmen. Het systeem omvat zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om je water te verwarmen tot de ideale temperatuur. Het is vooral geschikt voor grotere gezinnen. Je betaalt hiervoor tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming varieert naargelang het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Vaak is een ketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Meer weten over het aanbod van merken en bijhorende prijzen? Vraag gerust advies aan een verwarmingsinstallateur of een chauffagist in Genk.

erkend cv-installateur

Waarom in Genk een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan niet enkel je verwarmingsinstallatie plaatsen, maar ook herstellingswerken uitvoeren of de ketel onderhouden. In elk geval is het beter om te kiezen voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Genk

Cv-installateur voor plaatsing

Het is aan te raden om voor de plaatsing van je verwarmingsketel in je woonst in Genk een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt voor de correcte installatie van de ketel en alle onderdelen, maar stemt de installatie ook naadloos af op je verwarmingstoestellen.

Voor een chauffagist in Genk betaal je gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, btw inbegrepen.

Als je woonst in Genk ouder is dan tien jaar kan je rekenen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. Soms zijn er zelfs premies waar je gebruik van kan maken. Het is een goed idee om daarover meer informatie te vragen aan een specialist.

Chauffagist in Genk voor reparatiewerken cv-ketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer naar behoren? Dan kan je een cv-installateur aanspreken voor reparatie. Zelf je verwarmingsketel herstellen is vrij moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Kies voor een erkend verwarmingsinstallateur. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering van de reparatiewerken.

CV-installateur in Genk voor onderhoud verwarmingsketel

Naast installatie- en reparatiewerken kan je ook beroep doen op een erkende cv-installateur uit Genk voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je cv-ketel in grote mate.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is bovendien verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je rond de 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Voor meer info daarover vraag je het best raad aan een professional uit Genk.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste verwarmingsinstallateur uit je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes aan te vragen bij verschillende installateurs. Zo kan je chauffagisten uit Genk beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij van belang dat je met een aantal zaken rekening houdt.

Zorg dat je tenminste 2 of 3 offertes laat opstellen bij verschillende installateurs centrale verwarming uit Genk. Daarnaast is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed nakijkt. Bekijk de materialen en de werkzaamheden, plus de totaalprijs van de verschillende aanbieders. Vergeet ook niet te kijken naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Omschrijving van de installatie

De plaatsing van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude verwarmingsketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeplaatst kan worden.

Het is ook belangrijk dat alles goed afgesteld wordt en in sommige gevallen moeten kranen vervangen worden. Juist daarom laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je cv-ketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je misschien meer, maar het biedt je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus altijd de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Genk

Het is helemaal niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Genk te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Genk!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt