Centrale verwarming Hemiksem: vind cv-installateur in de regio van Hemiksem

Wil je een nieuwe centrale verwarming in je huis in Hemiksem plaatsen? Bedenk dan welk soort verwarmingsketel en met welke plaatser je in zee gaat. Het is een grote investering. Je wil absoluut een goede keuze maken. Gelukkig helpt onderstaande info je met het maken van de juiste keuze!

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Hemiksem

vind installateur centrale verwarming in je regio

De prijs van een nieuwe ketel ligt gemiddeld tussen de 900 en 3.000 euro. De prijzen hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog een aantal andere prijsbepalende factoren, zoals het type cv-installatie en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Soort centrale verwarming

De kostprijs van een cv-ketel is in belangrijke mate afhankelijk van het type dat je kiest. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten. Hieronder vind je meer info over de mogelijkheden!

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels werken op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen zo het water voor de centrale verwarming. De belangrijkste troef van dit type/soort ketel is dat het een erg hoog rendement haalt, en kan je dus tot 35 % op je energiefactuur in Hemiksem besparen. Voor een condensatieketel betaal je 2.500 à 5.000 euro, inclusief btw. De plaatsing zelf is in deze kostprijs niet inbegrepen.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels hebben doorgaans een beter rendement dan de klassieke gas- of mazoutketels. Dat geldt echter niet voor de nieuwste generatie van condensatieketels. Gemiddeld betaal je in Hemiksem tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit type centrale verwarming.

Hybride ketel

Vind je het belangrijk om een nieuwe ketel te kopen die erg milieuvriendelijk én energiezuinig is? Dan is een hybride ketel een goede mogelijkheid. Dit type combineert een warmtepomp met een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Een hybride verwarmingsketel is natuurlijk een stukje duurder dan de andere alternatieven. Gemiddeld betaal je hiervoor tussen de 4.000 à 10.000 euro.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van zijn geproduceerde warmte uit een omgevingsbron. De overige 20 % komt van elektriciteit. Het energieverbruik ligt daardoor een stuk lager dan bij een gewone verwarmingsketel in Hemiksem.

Hou er wel rekening mee dat een warmtepomp pas interessant is mits een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Daarnaast heb je een zonnepaneleninstallatie nodig om energie op te wekken voor de warmtepomp zelf. Voor dit type cv-installatie schommelen de prijzen tussen 7.500 en 25.000 euro.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je zowel je sanitair water als centrale verwarming verwarmen. Het systeem omvat zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om het water te verwarmen tot de gewenste temperatuur. Het is vooral geschikt voor grotere gezinnen. Je betaalt hiervoor tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming varieert naargelang het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Vaak is een ketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Meer weten over het aanbod van merken en bijhorende prijzen? Vraag gerust advies aan een verwarmingsinstallateur of een chauffagist in Hemiksem.

erkend cv-installateur

Waarom in Hemiksem een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan niet enkel je verwarmingsinstallatie plaatsen, maar ook herstellingswerken uitvoeren of de ketel onderhouden. In elk geval is het beter om te kiezen voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Hemiksem

Cv-installateur voor plaatsing

Het is aan te raden om voor de plaatsing van je ketel in je woonst in Hemiksem een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt voor de correcte installatie van de ketel en de onderdelen, maar stemt de installatie ook perfect af op je verwarmingstoestellen.

De kostprijs van een cv-installateur in Hemiksem ligt gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, btw inbegrepen.

Als je huis in Hemiksem ouder is dan tien jaar kan je rekenen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. Soms zijn er zelfs premies waar je gebruik van kan maken. Het is een goed idee om daarover meer informatie te vragen aan een specialist.

Chauffagist in Hemiksem voor reparatiewerken cv-ketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer naar behoren? Dan kan je een cv-installateur inhuren om het te laten repareren. Zelf je verwarmingsketel herstellen is vrij moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Als je kiest voor een erkend cv-installateur ben je er altijd zeker van dat het correct gebeurt.

CV-installateur in Hemiksem voor onderhoud verwarmingsketel

Naast installatie- en reparatiewerken kan je ook beroep doen op een erkend cv-installateur uit Hemiksem voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je cv-ketel in grote mate.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is bovendien verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een cv-installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je rond de 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Vraag gerust advies bij één of meerdere installateurs centrale verwarming in en rond Hemiksem.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste cv-installateur in je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes op te stellen bij meerdere installateurs. Zo kan je chauffagisten uit Hemiksem beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij van belang dat je met een aantal zaken rekening houdt.

Vraag naar offertes bij minstens 2 à 3 cv-installateurs in en rond Hemiksem. Ook is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed controleert. Bekijk de materialen en de werkzaamheden, alsook de totaalprijs van de verschillende aanbieders. Kijk daarnaast naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Omschrijving van de installatie

Het installeren van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude cv-ketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeplaatst kan worden.

Het is ook belangrijk dat alles goed afgesteld wordt en soms moeten kranen vervangen worden. Om die redenen laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je cv-ketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je wellicht iets meer, maar het biedt je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus veruit de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Hemiksem

Het is helemaal niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Hemiksem te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Hemiksem!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.