Centrale verwarming Herentals: vind cv-installateur in de regio van Herentals

Wil je een nieuwe centrale verwarming in je huis in Herentals plaatsen? Denk dan eerst goed na over het type ketel en de cv-installateur die je kiest. Het is een belangrijke investering. Je wil absoluut een goede keuze maken. De info en nuttige tips in dit artikel helpen je alvast op weg.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Herentals

vind installateur centrale verwarming in je regio

De prijs van een nieuwe ketel ligt gemiddeld tussen de 900 en 3.000 euro. De prijzen hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog een aantal andere prijsvariabelen, waaronder het soort verwarmingsketel en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Soort centrale verwarming

De kostprijs van een cv-ketel is sterk afhankelijk van het type dat je kiest. Er is een ruim aanbod op de markt in Herentals vandaag. We lichten enkele opties voor je toe.

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels werken op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen zo het water voor de centrale verwarming. De belangrijkste troef van dit type/soort verwarmingsketel is z’n hoge rendement, en kan je dus tot 35 % op je energiefactuur in Herentals besparen. Een condensatieketel kost je tussen de 2.500 en 5.000 euro/strong. Deze prijs is inclusief btw en exclusief plaatsing.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels hebben doorgaans een beter rendement dan de klassieke gas- en mazoutketels. Dat geldt echter niet voor de nieuwste generatie van condensatieketels. Gemiddeld betaal je in Herentals tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit soort cv-installatie.

Hybride ketel

Vind je het belangrijk om een nieuwe ketel te kopen die erg milieuvriendelijk én energiezuinig is? Dan is een hybride ketel een goede optie. Deze soort ketel werkt op basis van een warmtepomp en een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Een hybride verwarmingsketel is natuurlijk een stukje duurder dan de andere alternatieven. Gemiddeld betaal je hiervoor tussen de 4.000 à 10.000 euro.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van de warmte die het produceert uit z’n omgeving (grond, lucht, water). De overige 20 % komt van elektriciteit. Het energieverbruik ligt daardoor een stuk lager dan bij een klassieke verwarmingsketel in Herentals.

Hou er wel rekening mee dat een warmtepomp pas interessant is onder een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Ook beschik je over zonnepanelen om de warmtepomp te laten werken. Je betaalt over het algemeen tussen de 7.500 en 25.000 euro voor dit systeem.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je water voor het sanitair en de cv-ketel verwarmen. Het systeem omvat zonnecollectoren op je dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om je water te verwarmen tot de ideale temperatuur. Een zonneboilercombi is op maat van grotere gezinnen en kost tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming is ook afhankelijk van het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Doorgaans is een ketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Meer weten over het aanbod van merken en bijhorende prijzen? Vraag gerust advies aan een verwarmingsinstallateur of een chauffagist in Herentals.

erkend cv-installateur

Waarom in Herentals een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan je verwarmingsinstallatie plaatsen, instaan voor reparatiewerken en het onderhoud van de cv-ketel verzorgen. Je opteert sowieso best voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Herentals

Cv-installateur voor plaatsing

Het is aan te raden om voor de plaatsing van je ketel in je huis in Herentals een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt voor de correcte installatie van de ketel en alle onderdelen, maar stemt de installatie ook perfect af op je verwarmingstoestellen.

Voor een chauffagist in Herentals betaal je gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, btw inbegrepen.

Als je huis in Herentals ouder is dan tien jaar kan je beroep doen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. Soms zijn er zelfs premies waar je gebruik van kan maken. Het is een goed idee om daarover meer informatie te vragen aan een specialist.

Chauffagist in Herentals voor reparatiewerken cv-ketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer naar behoren? Dan kan je een cv-installateur aanspreken voor reparatie. Zelf je verwarmingsketel herstellen is vrij moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Als je kiest voor een erkend cv-installateur ben je er altijd zeker van dat het correct gebeurt.

CV-installateur in Herentals voor onderhoud verwarmingsketel

Naast de installatie en herstelling kan je ook beroep doen op een erkende cv-installateur uit Herentals voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je verwarmingsketel aanzienlijk.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is bovendien verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je gemiddeld 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Voor meer info daarover vraag je het best raad aan een professional uit Herentals.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste verwarmingsinstallateur in je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes op te stellen bij meerdere installateurs. Zo kan je cv-installateurs uit Herentals beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt.

Zorg dat je tenminste 2 of 3 offertes laat opstellen bij verschillende installateurs centrale verwarming uit Herentals. Ook is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed controleert. Bekijk de materialen en de soorten werken, alsook de totaalprijs van de verschillende aanbieders. Kijk daarnaast naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Omschrijving van de installatie

De plaatsing van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude cv-ketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeïnstalleerd kan worden.

Het is ook van belang dat alles goed afgesteld wordt en in sommige gevallen moeten kranen vervangen worden. Om die redenen laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je verwarmingsketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je misschien meer, maar het geeft je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus altijd de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Herentals

Het is helemaal niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Herentals te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Herentals!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.