Centrale verwarming Heusden-Zolder: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een duurzame cv-installatie is noodzakelijk in ons Belgenlandje. Er zijn zo veel installateurs op de markt dat het een moeilijke opdracht is om er de juiste vakman uit te kiezen.Welke factoren dien je in aanmerking te nemen wanneer je een nieuwe ketel koopt, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Heusden-Zolder en wat bepaalt de prijs van centrale verwarming in Heusden-Zolder? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Heusden-Zolder

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

Er komt heel wat kijken bij het installeren van centrale verwarming. Je moet niet alleen technisch aangelegd zijn, maar ook beschikken over kennis van de nodige veiligheidsmaatregelen en van het onderhoud naderhand om deze klus tot een goed einde te brengen. Daarnaast wil je wellicht ook graag een energiezuinige cv-installatie die gedurende vele jaren zal meegaan. Daarom is het verstandiger om de installatie van je centrale verwarming over te laten aan een technicus uit Heusden-Zolder en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden te verzekeren, is het een goed idee om de installatie van je nieuwe ketel uit te besteden aan een erkend verwarmingsinstallateur. Een professional beschikt over de nodige expertise met het soort cv-ketel dat jij wenst en zorgt bijgevolg voor een uiterst veilige plaatsing.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Het type verwarmingsketel dat je hebt gekozen, bepaalt ook hoe vaak die gecontroleerd en onderhouden moet worden. Voor mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingssystemen, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aangeraden om een lange levensduur zonder defecten te bevorderen. Voor het onderhoud aan je cv-ketel dien je steeds een gecertificeerde technicus voor centrale verwarmingsinstallaties in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Heusden-Zolder.

Herstelling cv-ketel

Vertoont jouw cv-installatie een defect? Ook dan moet je een gecertificeerd cv-installateur contacteren. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die gespecialiseerd is in jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

Een goede installateur herken je aan zijn uitgebreide kennis van jouw type centrale verwarming. Professionele installateurs uit Heusden-Zolder beschikken over een erkenningsnummer dat aantoont met welk type brandstof ze aan de slag mogen gaan.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Heusden-Zolder voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies betaalt voor een nieuwe cv-ketel is in de eerste plaats afhankelijk van het type verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsingskosten.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een meer geavanceerde versie van een traditionele verwarmingsketel die zowel op aardgas als op stookolie werkt. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Condensatieketels hergebruiken de warmte van de rookgassen en verwarmen zo het water van de centrale verwarming. Met deze soort verwarmingsketel zal je een besparing op je energierekening van ongeveer 35 % merken.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan tevens aangewend worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Met name in grote gezinnen leveren zonneboilers een opmerkelijk rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de milieuvriendelijke variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en is zeer energiezuinig. Het is ook net daarom dat je voor dit soort ketel meer betaalt dan voor een standaard condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op natuurlijke brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer ecologisch. De prijs van deze soort verwarmingsketel ligt behoorlijk hoog, maar je kunt achteraf wel behoorlijk wat geld besparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat de houtblokken of pellets in een berging bewaard moeten worden.

Warmtepomp

Een waterpomp is de duurste soort verwarmingsketel. Toch heb je deze kosten relatief snel terugverdiend als je je bedenkt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp onttrekt het grootste deel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

De opbrengst van een warmtepomp is enkel winstgevend indien jouw huis in Heusden-Zolder aan bepaalde, moderne condities voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn essentieel voor een optimaal rendement.

Merk verwarmingsketel

Kies jij voor een verwarmingsketel van een gerenommeerd merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je vanzelfsprekend meer dan in het geval dat je kiest voor een minder bekend merk.

Installatie centrale verwarming

Elke cv-installateur heeft zijn eigen waardevolle eigenschappen. Zo rekent de ene technicus korting wanneer je meteen een onderhoudscontract afsluit terwijl de andere dat niet doet.

Offertes voor cv-installatie in Heusden-Zolder vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Heusden-Zolder. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Heusden-Zolder

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende chauffagisten bij jou in de buurt (Heusden-Zolder) en maak een grondige vergelijking tussen de aankoopprijzen van de verwarmingsketels, de prijs per werkuur, de verplaatsingskosten etcetera

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal zeker te zijn dat je de juiste verwarmingsinstallateur kiest, neem je best de tijd om eens te checken wat andere klanten, die jou reeds zijn voorgegaan, vinden van de kwaliteit en de service van de cv-installateur die jij op het oog hebt. Speur op het internet naar reviews en ontdek de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Heusden-Zolder

Vraag eens aan kennissen, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingeschakeld hebben voor de installatie van hun cv-ketel en vraag verschillende offertes aan bij erkende installateurs centrale verwarming in Heusden-Zolder. Durf verder te kijken dan het totale kostenplaatje en let ook op de bekendheid van de chauffagist, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden enzovoort.

Ontvang alvast direct meerdere offertes van meerdere installateurs centrale verwarming uit Heusden-Zolder via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt