Centrale verwarming Kapellen: vind cv-installateur in de regio van Kapellen

Ben je van plan om een centrale verwarming in je woonst in Kapellen te laten installeren? Bedenk dan welk soort verwarmingsketel en met welke plaatser je in zee gaat. Het is een grote investering. Een miskoop vermijd je dus beter. De info en nuttige tips in dit artikel helpen je alvast op weg.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Kapellen

vind installateur centrale verwarming in je regio

De prijs van een nieuwe ketel ligt gemiddeld tussen de 900 en 3.000 euro. De kosten hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog een aantal andere prijsbepalende factoren, waaronder het type verwarmingsketel en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Type centrale verwarming

De kostprijs van een cv-ketel is sterk afhankelijk van het type dat je kiest. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten. Hieronder vind je meer info over de mogelijkheden!

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels werken op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen op die manier het water voor de centrale verwarming. De belangrijkste troef van dit type/soort verwarmingsketel is z’n hoge rendement, waardoor je tot wel 35 % op je energiefactuur in Kapellen bespaart. Een condensatieketel kost je tussen de 2.500 en 5.000 euro/strong. Deze prijs is inclusief btw en exclusief plaatsing.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels hebben doorgaans een hoger rendement dan de klassieke gas- of mazoutketels. Dat geldt echter niet voor de nieuwste generatie van condensatieketels. Gemiddeld betaal je in Kapellen tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit soort cv-installatie.

Hybride ketel

Wil je een milieuvriendelijke en energiezuinige cv-ketel? Dan is een hybride ketel een goede optie. Deze soort ketel werkt op basis van een warmtepomp en een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Dit type cv-ketel is wel>.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van de warmte die het produceert uit z’n omgeving (grond, lucht, water). De overige 20 % komt van elektriciteit. Het energieverbruik ligt bijgevolg een stuk lager dan bij een gewone verwarmingsketel in Kapellen.

Hou er wel rekening mee dat een warmtepomp pas interessant is onder een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je woonst optimaal geïsoleerd is. Ook beschik je over zonnepanelen om de warmtepomp te laten werken. Je betaalt over het algemeen tussen de 7.500 en 25.000 euro voor dit systeem.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je zowel je sanitair water als centrale verwarming verwarmen. Het systeem omvat zonnecollectoren op je dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om je water te verwarmen tot de ideale temperatuur. Een zonneboilercombi is op maat van grotere gezinnen en kost tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming is ook afhankelijk van het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Vaak is een verwarmingsketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Als je meer wilt weten over de verschillende merken en hun prijzen, vraag je het best raad aan een cv-installateur in Kapellen!

erkend cv-installateur

Waarom in Kapellen een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan niet enkel je verwarmingsinstallatie plaatsen, maar ook herstellingswerken uitvoeren of de ketel onderhouden. In elk geval is het beter om te kiezen voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Kapellen

Cv-installateur voor plaatsing

Het is verstandig om voor de plaatsing van je ketel in je huis in Kapellen een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt namelijk niet alleen voor de correcte plaatsing van de ketel en alle onderdelen, maar stemt de installatie ook naadloos af op je verwarmingstoestellen.

Voor een chauffagist in Kapellen betaal je gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, inclusief btw.

Als je huis in Kapellen ouder is dan tien jaar kan je rekenen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. Soms zijn er zelfs premies waar je gebruik van kan maken. Het is een goed idee om daarover meer informatie te vragen aan een specialist.

Chauffagist in Kapellen voor reparatiewerken cv-ketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer naar behoren? Dan kan je een cv-installateur aanspreken voor reparatie. Zelf je verwarmingsketel herstellen is vrij moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Kies voor een erkend verwarmingsinstallateur. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering van de reparatiewerken.

CV-installateur in Kapellen voor onderhoud verwarmingsketel

Naast installatie- en reparatiewerken kan je ook beroep doen op een erkende cv-installateur uit Kapellen voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je cv-ketel in grote mate.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is ook verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je rond de 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Vraag gerust advies bij één of meerdere installateurs centrale verwarming in en rond Kapellen.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste cv-installateur uit je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes op te stellen bij verschillende installateurs. Zo kan je chauffagisten uit Kapellen beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij van belang dat je met diverse zaken rekening houdt.

Zorg dat je tenminste 2 of 3 offertes laat opstellen bij verschillende installateurs centrale verwarming uit Kapellen. Daarnaast is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed controleert. Bekijk de materialen en de soorten werken, alsook de totaalprijs van de verschillende aanbieders. Kijk daarnaast naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Omschrijving van de installatie

Het installeren van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude cv-ketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeïnstalleerd kan worden.

Het is ook van belang dat alles goed afgesteld wordt en soms moeten kranen vervangen worden. Juist daarom laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je verwarmingsketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je wellicht iets meer, maar het geeft je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus steeds de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Kapellen

Het is helemaal niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Kapellen te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Kapellen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.