Centrale verwarming Leuven: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een degelijke cv-installatie is noodzakelijk in ons Belgenlandje. Er zijn zodanig veel installateurs op de markt dat het een moeilijke opdracht is om er de juiste vakman uit te kiezen.Waar hou je best rekening mee wanneer je een nieuwe ketel aanschaft, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Leuven en wat bepaalt de prijs van centrale verwarming in Leuven? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Leuven

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

De installatie van een cv-ketel gebeurt niet in 1-2-3. Je moet niet alleen technisch aangelegd zijn, maar ook kennis hebben van de nodige veiligheidsvoorschriften en van het onderhoud achteraf om deze klus goed te beëindigen. Daarnaast wil je waarschijnlijk het liefst een energiezuinige cv-installatie die jarenlang meegaat. Om al deze redenen is het zinvol om de installatie van je centrale verwarming over te laten aan een installateur uit Leuven en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden zeker te stellen, is het een goed idee om de installatie van je verwarmingsketel uit te besteden aan een erkend cv-installateur. Een gespecialiseerde vakman beschikt over de nodige expertise met het type verwarmingsketel dat jij hebt en zorgt bijgevolg voor een uiterst veilige plaatsing.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Afhankelijk van het soort verwarmingsketel dat je hebt, dien je hem op vooraf vastgelegde tijdstippen aan een onderhoud te onderwerpen. Voor mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingsinstallaties, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aanbevolen om een lange levensduur zonder defecten te bevorderen. Voor het onderhoud aan je centrale verwarming dien je steeds een erkende technicus voor centrale verwarmingsinstallaties in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Leuven.

Herstelling cv-ketel

Vertoont jouw cv-installatie een defect? Ook dan moet je een gecertificeerd cv-installateur contacteren. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die vertrouwd is met jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

De juiste installateur is degene die bij jou in de buurt woont en een uitgebreide kennis heeft van jouw soort cv-ketel. Professionele installateurs uit Leuven hebben een erkenningsnummer dat aantoont met welk type brandstof ze aan de slag mogen gaan.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Leuven voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies betaalt voor een nieuwe cv-ketel is ten eerste afhankelijk van het soort verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsingskosten.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een modernere versie van een traditionele cv-ketel die zowel op aardgas als op stookolie werkt. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Een condensatieketel verwarmt het water van de centrale verwarming door de warmte van de rookgassen te hergebruiken. Het rendement vertaalt zich in een besparing op je energierekening van rond de 35 %.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan ook aangewend worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Met name in grote gezinnen leveren zonneboilers een opmerkelijk rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de milieuvriendelijke variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en verbruikt heel weinig energie. Dat is vooral de reden waarom de prijs voor een hybride cv-ketel hoger ligt dan die van een condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op organische brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer ecologisch. De prijs van een biomassaketel is aan de hoge kant, maar je kunt op lange termijn wel flink wat geld uitsparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat je opbergruimte nodig hebt voor de houtblokken of pellets.

Warmtepomp

De duurste soort verwarmingsketel is een warmtepomp. Toch heb je deze uitgaven vrij snel terugverdiend als je veronderstelt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp onttrekt het merendeel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

Het rendement van een warmtepomp is enkel de moeite waard indien jouw woning in Leuven aan bepaalde, moderne condities voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn noodzakelijk voor een optimaal rendement.

Merk verwarmingsketel

Kies jij voor een verwarmingsketel van een gerenommeerd merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je vanzelfsprekend meer dan wanneer je kiest voor een minder bekend merk.

Installatie centrale verwarming

De ene installateur centrale verwarming is de andere niet. Zo geeft de ene technicus korting wanneer je meteen een onderhoudscontract ondertekent terwijl de andere dat niet doet.

Offertes voor cv-installatie in Leuven vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Leuven. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Leuven

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende chauffagisten bij jou in de buurt (Leuven) en maak een grondige vergelijking tussen de aankoopprijzen van de verwarmingsketels, installatieprijzen, de verplaatsingskosten enzovoort

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal zeker te zijn dat je de juiste verwarmingsinstallateur kiest, neem je best de tijd om eens te checken wat andere klanten, die jou reeds zijn voorgegaan, denken over de kwaliteit en de dienst van de cv-installateur die jij beoogt. Zoek op het internet naar referenties en ontdek de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Leuven

Vraag eens aan kennissen, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingehuurd hebben voor de installatie van hun cv-ketel en dien meerdere offerteaanvragen in bij gecertificeerde installateurs centrale verwarming in Leuven. Durf verder te kijken dan de prijs en let ook op de bekendheid van de chauffagist, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden etcetera.

Ontvang alvast direct meerdere offertes van meerdere installateurs centrale verwarming uit Leuven via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.