Centrale verwarming Lommel: vind cv-installateur in de regio van Lommel

Ben je van plan om een centrale verwarming in je woonst in Lommel te laten installeren? Bedenk dan welk type ketel en met welke plaatser je in zee gaat. Het is een belangrijke investering. Je wil absoluut een goede keuze maken. De info en nuttige tips in dit artikel helpen je alvast op weg.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Lommel

vind installateur centrale verwarming in je regio

De prijs van een nieuwe ketel ligt gemiddeld tussen de 900 en 3.000 euro. De kosten hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog enkele andere prijsbepalende factoren, zoals het soort verwarmingsketel en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Type centrale verwarming

De kostprijs van een cv-ketel is in belangrijke mate afhankelijk van het type dat je kiest. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten. Hieronder vind je meer info over de mogelijkheden!

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels functioneren op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen zo het water voor de centrale verwarming. De belangrijkste troef van dit type/soort ketel is dat het een erg hoog rendement haalt, en kan je dus tot 35 % op je energiefactuur in Lommel besparen. Een condensatieketel kost je tussen de 2.500 en 5.000 euro/strong. Deze prijs is inclusief btw en exclusief plaatsing.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels hebben doorgaans een beter rendement dan de klassieke gas- of mazoutketels. Dit verschil is echter relatief. De nieuwe generatie condensatieketels zijn qua rendement zeker de evenknie van hoogrendementsketels. Gemiddeld betaal je in Lommel tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit soort cv-installatie.

Hybride ketel

Wil je een milieuvriendelijke en energiezuinige cv-ketel? Dan is een hybride ketel een goede mogelijkheid. Deze soort ketel werkt op basis van een warmtepomp en een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Dit type cv-ketel is wel>.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van de warmte die het produceert uit z’n omgeving (grond, lucht, water). De overige 20 % komt uit elektriciteit. Het energieverbruik ligt bijgevolg veel lager dan bij een klassieke verwarmingsketel in Lommel.

Hou er wel rekening mee dat een warmtepomp pas interessant is mits een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je woonst goed geïsoleerd is. Daarnaast heb je een zonnepaneleninstallatie nodig om energie op te wekken voor de warmtepomp zelf. Voor dit type cv-installatie schommelen de prijzen tussen 7.500 en 25.000 euro.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je zowel je sanitair water als centrale verwarming verwarmen. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om het water te verwarmen tot de ideale temperatuur. Een zonneboilercombi is op maat van grotere gezinnen en kost tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming varieert naargelang het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Doorgaans is een ketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Meer weten over het aanbod van merken en bijhorende prijzen? Vraag gerust advies aan een verwarmingsinstallateur of een chauffagist in Lommel.

erkend cv-installateur

Waarom in Lommel een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan je verwarmingsinstallatie plaatsen, instaan voor reparatiewerken en het onderhoud van de cv-ketel verzorgen. Je opteert sowieso best voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Lommel

Cv-installateur voor plaatsing

Het is verstandig om voor de plaatsing van je ketel in je huis in Lommel een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt namelijk niet alleen voor de correcte plaatsing van de ketel en de onderdelen, maar stemt de installatie ook perfect af op je verwarmingstoestellen.

Voor een chauffagist in Lommel betaal je gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, inclusief btw.

Als je huis in Lommel ouder is dan tien jaar kan je rekenen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. In een aantal gevallen maak je aanspraak op premies. Wat interessant is om de kosten enigszins te drukken. Aarzel niet om advies te vragen aan een installateur verwarming.

Chauffagist in Lommel voor reparatiewerken cv-ketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer optimaal? Dan kan je een cv-installateur aanspreken voor reparatie. Zelf je verwarmingsketel herstellen is vrij moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Als je kiest voor een erkend cv-installateur ben je er altijd zeker van dat het correct gebeurt.

CV-installateur in Lommel voor onderhoud verwarmingsketel

Naast installatie- en reparatiewerken kan je ook beroep doen op een erkende cv-installateur uit Lommel voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je cv-ketel aanzienlijk.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is ook verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een cv-installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je gemiddeld 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Vraag gerust advies bij één of meerdere installateurs centrale verwarming in en rond Lommel.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste cv-installateur uit je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes aan te vragen bij meerdere installateurs. Zo kan je cv-installateurs uit Lommel beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt.

Vraag naar offertes bij minstens 2 à 3 cv-installateurs in en rond Lommel. Daarnaast is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed controleert. Bekijk de materialen en de soorten werken, plus de totaalprijs van de diverse aanbieders. Vergeet ook niet te kijken naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Omschrijving van de installatie

De plaatsing van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude verwarmingsketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeïnstalleerd kan worden.

Het is ook van belang dat alles goed afgesteld wordt en soms moeten kranen vervangen worden. Om die redenen laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je verwarmingsketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je misschien meer, maar het biedt je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus veruit de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Lommel

Het is absoluut niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Lommel te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Lommel!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.