Centrale verwarming Maasmechelen: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een duurzame centrale verwarmingl is essentieel in België. Er zijn zo veel installateurs op de markt dat het een moeilijke opdracht is om er de juiste vakman uit te pikken.Waar hou je best rekening mee wanneer je een nieuwe ketel koopt, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Maasmechelen en wat bepaalt de prijs van centrale verwarming in Maasmechelen? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Maasmechelen

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

De installatie van een cv-ketel gebeurt niet in 1-2-3. Je moet niet enkel technisch aangelegd zijn, maar ook kennis hebben van de nodige veiligheidsvoorschriften en van het onderhoud achteraf om deze klus goed te beëindigen. Daarnaast wil je waarschijnlijk ook graag een energiezuinige cv-installatie die gedurende vele jaren zal meegaan. Daarom is het verstandiger om de plaatsing van je cv-ketel over te laten aan een technicus uit Maasmechelen en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden te verzekeren, is het een goed idee om de plaatsing van je verwarmingsketel uit te besteden aan een erkend cv-installateur. Een gespecialiseerde vakman beschikt over de nodige expertise met het soort cv-ketel dat jij wenst en zorgt bijgevolg voor een ultraveilige installatie.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Het type verwarmingsketel dat je hebt gekozen, bepaalt ook hoe vaak die gecontroleerd en onderhouden moet worden. Voor mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingsinstallaties, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aangeraden om een lange levensduur zonder defecten te garanderen. Voor het onderhoud aan je cv-ketel dien je steeds een erkende installateur centrale verwarming in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Maasmechelen.

Herstelling cv-ketel

Vertoont jouw cv-installatie een defect? Ook dan moet je op zoek naar een erkend installateur centrale verwarming. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die gespecialiseerd is in jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

De juiste installateur is degene die bij jou in de buurt woont en een uitgebreide kennis heeft van jouw soort cv-ketel. Professionele installateurs uit Maasmechelen hebben een erkenningsnummer dat aantoont met welk type brandstof ze aan de slag mogen gaan.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Maasmechelen voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies betaalt voor een nieuwe verwarmingsketel is ten eerste afhankelijk van het soort verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsingskosten.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een modernere versie van een traditionele cv-ketel en werkt op aardgas of stookolie. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Condensatieketels hergebruiken de warmte van de rookgassen en verwarmen zo het water van de centrale verwarming. Met deze soort verwarmingsketel zal je een besparing op je energierekening van ongeveer 35 % merken.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan ook aangewend worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Met name in grote gezinnen leveren zonneboilers een uitstekend rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de ecologische variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en verbruikt heel weinig energie. Dat is vooral de reden waarom de prijs voor een hybride cv-ketel hoger ligt dan die van een condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op organische brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer milieuvriendelijk. De aankoopprijs van deze soort verwarmingsketel ligt behoorlijk hoog, maar je kunt achteraf wel flink wat geld uitsparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat de houtblokken of pellets in een berging bewaard moeten worden.

Warmtepomp

Een waterpomp is de duurste soort verwarmingsketel. Toch heb je deze investering relatief snel terugverdiend als je veronderstelt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp onttrekt het grootste deel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

De opbrengst van een warmtepomp is enkel de moeite waard indien jouw huis in Maasmechelen aan bepaalde, moderne condities voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn noodzakelijk voor een hoge opbrengst.

Merk verwarmingsketel

Kies jij voor een verwarmingsketel van een gerenommeerd merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je vanzelfsprekend meer dan wanneer je kiest voor een minder gerenommeerd merk.

Installatie centrale verwarming

De ene installateur centrale verwarming is de andere niet. Zo rekent de ene technicus korting wanneer je meteen een onderhoudscontract afsluit terwijl de andere dat niet doet.

Offertes voor cv-installatie in Maasmechelen vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Maasmechelen. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Maasmechelen

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende chauffagisten bij jou in de buurt (Maasmechelen) en maak een grondige vergelijking tussen de aankoopprijzen van de verwarmingsketels, de prijs per werkuur, de verplaatsingskosten etcetera

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal zeker te zijn dat je de juiste verwarmingsinstallateur kiest, doe je er goed aan om eens na te gaan wat andere klanten, die jou reeds zijn voorgegaan, denken over de kwaliteit en de dienst van de cv-installateur die jij op het oog hebt. Speur op het internet naar reviews en ontdek de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Maasmechelen

Ga na bij vrienden, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingehuurd hebben voor de installatie van hun cv-ketel en vraag verschillende offertes aan bij gecertificeerde cv-installateurs in Maasmechelen. Durf verder te kijken dan het totale kostenplaatje en hou ook rekening met de reputatie van de chauffagist, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden enzovoort.

Ontvang alvast direct meerdere offertes van meerdere installateurs centrale verwarming uit Maasmechelen via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.