Centrale verwarming Ninove: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een duurzame cv-installatie is noodzakelijk in ons Belgenlandje. Er zijn zo veel installateurs op de markt dat het een moeilijke opdracht is om er de juiste vakman uit te pikken.Welke factoren dien je in aanmerking te nemen wanneer je een nieuwe ketel koopt, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Ninove en hoe wordt het prijskaartje van een cv-installatie bepaald in Ninove? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Ninove

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

Er komt heel wat kijken bij het installeren van centrale verwarming. Je moet niet enkel technisch aangelegd zijn, maar ook kennis hebben van de nodige veiligheidsmaatregelen en van het onderhoud naderhand om deze klus goed te beëindigen. Bovendien wil je wellicht het liefst een energiezuinige cv-installatie die jarenlang meegaat. Om al deze redenen is het zinvol om de installatie van je centrale verwarming over te laten aan een technicus uit Ninove en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden te verzekeren, doe je er goed aan om de installatie van je nieuwe ketel uit te besteden aan een erkend cv-installateur. Een professional beschikt over de nodige bekwaamheid met het type verwarmingsketel dat jij hebt en zorgt bijgevolg voor een uiterst veilige plaatsing.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Afhankelijk van het soort verwarmingsketel dat je hebt, dien je hem op vooraf vastgelegde tijdstippen aan een onderhoud te onderwerpen. Voor mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingsinstallaties, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aanbevolen om een lange levensduur zonder defecten te garanderen. Voor het onderhoud aan je centrale verwarming dien je steeds een erkende technicus voor centrale verwarmingsinstallaties in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Ninove.

Herstelling cv-ketel

Vertoont jouw cv-installatie een defect? Ook in dat geval moet je op zoek naar een erkend installateur centrale verwarming. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die gespecialiseerd is in jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

De juiste installateur is degene die bij jou in de buurt woont en een uitgebreide kennis heeft van jouw soort cv-ketel. Professionele installateurs uit Ninove beschikken over een erkenningsnummer gebaseerd op het type brandstof waarin zij gespecialiseerd zijn.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Ninove voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies betaalt voor een nieuwe cv-ketel is in de eerste plaats afhankelijk van het soort verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Let op: de installatiekosten zijn niet in deze prijzen inbegrepen.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een meer geavanceerde versie van een traditionele verwarmingsketel die zowel op aardgas als op stookolie werkt. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Condensatieketels hergebruiken de warmte van de rookgassen en verwarmen zo het water van de centrale verwarming. Met deze soort verwarmingsketel zal je een besparing op je energierekening van ongeveer 35 % merken.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan tevens gebruikt worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Vooral in grote gezinnen leveren zonneboilers een uitstekend rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de ecologische variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en is zeer energiezuinig. Het is ook net daarom dat je voor dit soort ketel meer betaalt dan voor een standaard condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op natuurlijke brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer milieuvriendelijk. De aankoopprijs van een biomassaketel ligt behoorlijk hoog, maar je kunt achteraf wel behoorlijk wat geld besparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat de houtblokken of pellets in een berging bewaard moeten worden.

Warmtepomp

Een waterpomp is de duurste soort verwarmingsketel. Toch heb je deze investering relatief snel terugverdiend als je veronderstelt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp ontneemt het grootste deel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

De opbrengst van een warmtepomp is enkel de moeite waard indien jouw huis in Ninove aan bepaalde, moderne voorwaarden voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn noodzakelijk voor een hoge opbrengst.

Merk verwarmingsketel

Kies jij voor een verwarmingsketel van een bekend merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je logischerwijze meer dan wanneer je kiest voor een minder bekend merk.

Installatie centrale verwarming

Elke cv-installateur heeft zijn eigen waardevolle eigenschappen. Zo rekent de ene technicus korting wanneer je meteen een onderhoudscontract afsluit terwijl de andere dat niet doet.

Offertes voor cv-installatie in Ninove vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Ninove. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Ninove

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende chauffagisten bij jou in de buurt (Ninove) en maak een nauwkeurige vergelijking tussen de aankoopprijzen van de verwarmingsketels, installatieprijzen, de verplaatsingskosten enzovoort

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal overtuigd te zijn dat je de juiste verwarmingsinstallateur kiest, doe je er goed aan om eens te checken wat andere klanten, die jou reeds zijn voorgegaan, vinden van de kwaliteit en de service van de cv-installateur die jij beoogt. Zoek op het internet naar reviews en kom achter de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Ninove

Ga na bij vrienden, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingehuurd hebben voor de installatie van hun cv-ketel en vraag verschillende offertes aan bij erkende installateurs centrale verwarming in Ninove. Durf verder te kijken dan de prijs en hou ook rekening met de bekendheid van de chauffagist, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden etcetera.

Ontvang alvast direct meerdere prijsvoorstellen van meerdere installateurs centrale verwarming uit Ninove via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.