Centrale verwarming Schoten: vind cv-installateur in de regio van Schoten

Wil je een nieuwe centrale verwarming in je huis in Schoten plaatsen? Denk dan eerst goed na over het type ketel en de cv-installateur die je kiest. Het is een grote investering. Je wil absoluut een goede keuze maken. De info en nuttige tips in dit artikel helpen je alvast op weg.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Schoten

vind installateur centrale verwarming in je regio

Gemiddeld schommelt de prijs van een cv-ketel tussen de 900 en 3.000 euro. De kosten hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog enkele andere prijsbepalende factoren, waaronder het soort verwarmingsketel en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Type centrale verwarming

De prijs van een cv-installatie is in belangrijke mate afhankelijk van het type dat je kiest. Er is een ruim aanbod op de markt in Schoten vandaag. We lichten enkele opties voor je toe.

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels werken op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen op die manier het water voor de centrale verwarming. Het grote voordeel van dit type/soort verwarmingsketel is dat het een erg hoog rendement haalt, en kan je dus tot 35 % op je energiefactuur in Schoten besparen. Voor een condensatieketel betaal je 2.500 à 5.000 euro, inclusief btw. De plaatsing zelf is in deze kostprijs niet inbegrepen.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels halen doorgaans een beter rendement dan de klassieke gas- en mazoutketels. Dat geldt echter niet voor de nieuwste generatie van condensatieketels. Gemiddeld betaal je in Schoten tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit soort cv-installatie.

Hybride ketel

Vind je het belangrijk om een nieuwe ketel te kopen die erg milieuvriendelijk én energiezuinig is? Dan is een hybride ketel een goede optie. Dit type combineert een warmtepomp met een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Dit type cv-ketel is wel>.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van de warmte die het produceert uit z’n omgeving (grond, lucht, water). De overige 20 % komt uit elektriciteit. Het energieverbruik ligt daardoor een stuk lager dan bij een gewone verwarmingsketel in Schoten.

Hou er wel rekening mee dat een warmtepomp pas interessant is mits een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je woning goed geïsoleerd is. Ook beschik je over zonnepanelen om de warmtepomp te laten werken. Je betaalt over het algemeen tussen de 7.500 en 25.000 euro voor dit systeem.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je zowel je sanitair water als centrale verwarming verwarmen. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren op je dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om het water te verwarmen tot de gewenste temperatuur. Het is vooral geschikt voor grotere gezinnen. Je betaalt hiervoor tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming varieert naargelang het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Vaak is een verwarmingsketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Als je meer wilt weten over de verschillende merken en hun prijzen, vraag je het best raad aan een cv-installateur in Schoten!

erkend cv-installateur

Waarom in Schoten een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan je verwarmingsinstallatie plaatsen, instaan voor reparatiewerken en het onderhoud van de cv-ketel verzorgen. Je opteert sowieso best voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Schoten

Cv-installateur voor plaatsing

Het is verstandig om voor de plaatsing van je ketel in je woning in Schoten een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt voor de correcte installatie van de ketel en de onderdelen, maar stemt de installatie ook naadloos af op je verwarmingstoestellen.

Voor een chauffagist in Schoten betaal je gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, inclusief btw.

Als je woonst in Schoten ouder is dan tien jaar kan je beroep doen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. In een aantal gevallen maak je aanspraak op premies. Wat interessant is om de kosten enigszins te drukken. Aarzel niet om advies te vragen aan een installateur verwarming.

Chauffagist in Schoten voor reparatiewerken cv-ketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer optimaal? Dan kan je een cv-installateur aanspreken voor reparatie. Zelf je verwarmingsketel herstellen is erg moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Als je kiest voor een erkend cv-installateur ben je er altijd zeker van dat het correct gebeurt.

CV-installateur in Schoten voor onderhoud verwarmingsketel

Naast de installatie en herstelling kan je ook beroep doen op een erkende cv-installateur uit Schoten voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je cv-ketel in grote mate.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is bovendien verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je rond de 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Voor meer info daarover vraag je het best raad aan een professional uit Schoten.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste cv-installateur uit je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes aan te vragen bij meerdere installateurs. Zo kan je chauffagisten uit Schoten beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij van belang dat je met diverse zaken rekening houdt.

Zorg dat je tenminste 2 of 3 offertes laat opstellen bij verschillende installateurs centrale verwarming uit Schoten. Daarnaast is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed nakijkt. Bekijk de materialen en de werkzaamheden, plus de totaalprijs van de diverse aanbieders. Vergeet ook niet te kijken naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Omschrijving van de installatie

Het installeren van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude cv-ketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeplaatst kan worden.

Het is ook belangrijk dat alles goed afgesteld wordt en soms moeten kranen vervangen worden. Juist daarom laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je verwarmingsketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je wellicht iets meer, maar het geeft je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus altijd de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Schoten

Het is helemaal niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Schoten te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Schoten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.