Centrale verwarming Sint-Truiden: vind cv-installateur in de regio van Sint-Truiden

Wil je een nieuwe centrale verwarming in je huis in Sint-Truiden plaatsen? Bedenk dan welk type ketel en met welke plaatser je in zee gaat. Het is een grote investering. Een miskoop vermijd je dus beter. Gelukkig helpt onderstaande info je met het maken van de juiste keuze!

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Sint-Truiden

vind installateur centrale verwarming in je regio

Gemiddeld schommelt de prijs van een cv-ketel tussen de 900 en 3.000 euro. De prijzen hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog een aantal andere prijsbepalende factoren, zoals het type cv-installatie en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Soort centrale verwarming

De kostprijs van een cv-ketel is in belangrijke mate afhankelijk van het type dat je kiest. Er is een ruim aanbod op de markt in Sint-Truiden vandaag. We lichten enkele opties voor je toe.

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels werken op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen zo het water voor de centrale verwarming. Het grote voordeel van dit type/soort ketel is z’n hoge rendement, waardoor je tot wel 35 % op je energiefactuur in Sint-Truiden bespaart. Voor een condensatieketel betaal je 2.500 à 5.000 euro, inclusief btw. De plaatsing zelf is in deze kostprijs niet inbegrepen.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels hebben doorgaans een beter rendement dan de klassieke gas- en mazoutketels. Dit verschil is echter relatief. De nieuwe generatie condensatieketels zijn qua rendement zeker de evenknie van hoogrendementsketels. Gemiddeld betaal je in Sint-Truiden tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit soort cv-installatie.

Hybride ketel

Wil je een milieuvriendelijke en energiezuinige cv-ketel? Dan is een hybride ketel een goede optie. Dit type combineert een warmtepomp met een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Dit type cv-ketel is wel>.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van zijn geproduceerde warmte uit een omgevingsbron. De overige 20 % komt van elektriciteit. Het energieverbruik ligt bijgevolg een stuk lager dan bij een gewone verwarmingsketel in Sint-Truiden.

Hou er wel rekening mee dat een warmtepomp pas interessant is onder een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je woonst optimaal geïsoleerd is. Ook beschik je over zonnepanelen om de warmtepomp te laten werken. Je betaalt over het algemeen tussen de 7.500 en 25.000 euro voor dit systeem.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je zowel je sanitair water als centrale verwarming verwarmen. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om het water te verwarmen tot de ideale temperatuur. Een zonneboilercombi is op maat van grotere gezinnen en kost tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming is ook afhankelijk van het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Doorgaans is een ketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Als je meer wilt weten over de verschillende merken en hun prijzen, vraag je het best raad aan een cv-installateur in Sint-Truiden!

erkend cv-installateur

Waarom in Sint-Truiden een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan je verwarmingsinstallatie plaatsen, instaan voor reparatiewerken en het onderhoud van de cv-ketel verzorgen. In elk geval is het beter om te kiezen voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Sint-Truiden

Cv-installateur voor plaatsing

Het is verstandig om voor de plaatsing van je ketel in je huis in Sint-Truiden een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt voor de correcte installatie van de ketel en de onderdelen, maar stemt de installatie ook perfect af op je verwarmingstoestellen.

Voor een chauffagist in Sint-Truiden betaal je gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, inclusief btw.

Als je huis in Sint-Truiden ouder is dan tien jaar kan je rekenen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. In een aantal gevallen maak je aanspraak op premies. Wat interessant is om de kosten enigszins te drukken. Aarzel niet om advies te vragen aan een installateur verwarming.

Chauffagist in Sint-Truiden voor herstellen verwarmingsketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer naar behoren? Dan kan je een cv-installateur aanspreken voor reparatie. Zelf je verwarmingsketel herstellen is vrij moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Kies voor een erkend verwarmingsinstallateur. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering van de reparatiewerken.

CV-installateur in Sint-Truiden voor onderhoud verwarmingsketel

Naast installatie- en reparatiewerken kan je ook beroep doen op een erkende cv-installateur uit Sint-Truiden voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je verwarmingsketel in grote mate.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is ook verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je rond de 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Vraag gerust advies bij één of meerdere installateurs centrale verwarming in en rond Sint-Truiden.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste cv-installateur in je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes op te stellen bij meerdere installateurs. Zo kan je cv-installateurs uit Sint-Truiden beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt.

Vraag naar offertes bij minstens 2 à 3 cv-installateurs in en rond Sint-Truiden. Ook is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed controleert. Bekijk de materialen en de werkzaamheden, plus de totaalprijs van de diverse aanbieders. Kijk daarnaast naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Omschrijving van de installatie

Het installeren van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude cv-ketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeplaatst kan worden.

Het is ook van belang dat alles goed afgesteld wordt en soms moeten kranen vervangen worden. Om die redenen laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je verwarmingsketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je wellicht iets meer, maar het biedt je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus steeds de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Sint-Truiden

Het is helemaal niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Sint-Truiden te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Sint-Truiden!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.