Centrale verwarming Tessenderlo: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een degelijke cv-installatie is noodzakelijk in België. Er zijn zodanig veel installateurs op de markt dat het geen simpele opdracht is om er de juiste vakman uit te pikken.Waar hou je best rekening mee wanneer je een nieuwe ketel aanschaft, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Tessenderlo en wat bepaalt de prijs van centrale verwarming in Tessenderlo? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Tessenderlo

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

De installatie van een cv-ketel gebeurt niet in 1-2-3. Je moet niet enkel technisch aangelegd zijn, maar ook kennis hebben van de nodige veiligheidsmaatregelen en van het onderhoud naderhand om deze taak tot een goed einde te brengen. Daarnaast wil je wellicht het liefst een energiezuinige cv-installatie die jarenlang meegaat. Om al deze redenen is het verstandiger om de installatie van je cv-ketel over te laten aan een installateur uit Tessenderlo en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden zeker te stellen, doe je er goed aan om de installatie van je nieuwe ketel uit te besteden aan een erkend verwarmingsinstallateur. Een gespecialiseerde vakman beschikt over de nodige bekwaamheid met het soort verwarmingsketel dat jij wenst en zorgt bijgevolg voor een ultraveilige plaatsing.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Afhankelijk van het soort verwarmingsketel dat je hebt, dien je hem op vooraf vastgelegde tijdstippen aan een onderhoud te onderwerpen. Voor mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingssystemen, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aangeraden om een lange levensduur zonder defecten te bevorderen. Voor het onderhoud aan je cv-ketel dien je steeds een erkende technicus voor centrale verwarmingsinstallaties in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Tessenderlo.

Herstelling cv-ketel

Vertoont jouw cv-installatie een defect? Ook dan moet je een gecertificeerd cv-installateur contacteren. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die vertrouwd is met jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

Een goede installateur herken je aan zijn uitgebreide kennis van jouw type centrale verwarming. Professionele installateurs uit Tessenderlo beschikken over een erkenningsnummer gebaseerd op het type brandstof waarin zij gespecialiseerd zijn.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Tessenderlo voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies kwijt bent voor een nieuwe cv-ketel is ten eerste afhankelijk van het soort verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsingskosten.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een meer geavanceerde versie van een traditionele verwarmingsketel en werkt op aardgas of stookolie. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Een condensatieketel verwarmt het water van de centrale verwarming door de warmte van de rookgassen te hergebruiken. Het rendement vertaalt zich in een besparing op je energierekening van rond de 35 %.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan tevens aangewend worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Met name in grote gezinnen leveren zonneboilers een uitstekend rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de ecologische variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en is zeer energiezuinig. Dat is vooral de reden waarom de prijs voor een hybride cv-ketel hoger ligt dan die van een condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op natuurlijke brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer milieuvriendelijk. De aankoopprijs van deze soort verwarmingsketel ligt behoorlijk hoog, maar je kunt achteraf wel behoorlijk wat geld besparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat de houtblokken of pellets in een berging bewaard moeten worden.

Warmtepomp

De duurste soort verwarmingsketel is een warmtepomp. Toch heb je deze uitgaven relatief snel terugverdiend als je veronderstelt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp ontneemt het grootste deel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

De opbrengst van een warmtepomp is enkel voordelig indien jouw woning in Tessenderlo aan bepaalde, moderne voorwaarden voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn noodzakelijk voor een hoge opbrengst.

Merk verwarmingsketel

Ga jij voor een verwarmingsketel van een gerenommeerd merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je logischerwijze meer dan wanneer je kiest voor een minder gerenommeerd merk.

Installatie centrale verwarming

De ene installateur centrale verwarming is de andere niet. Zo rekent de ene technicus korting wanneer je onmiddellijk een onderhoudscontract afsluit terwijl de andere dat niet doet.

Offertes voor cv-installatie in Tessenderlo vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Tessenderlo. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Tessenderlo

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende chauffagisten bij jou in de buurt (Tessenderlo) en maak een nauwkeurige vergelijking tussen de aankoopprijzen van de verwarmingsketels, de prijs per werkuur, de verplaatsingskosten enzovoort

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal overtuigd te zijn dat je met de juiste installateur in zee gaat, neem je best de tijd om eens te checken wat andere klanten, die jou reeds zijn voorgegaan, denken over de kwaliteit en de dienst van de installateur centrale verwarming die jij op het oog hebt. Zoek op het internet naar referenties en ontdek de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Tessenderlo

Vraag eens aan vrienden, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingeschakeld hebben voor de installatie van hun centrale verwarming en dien meerdere offerteaanvragen in bij gecertificeerde installateurs centrale verwarming in Tessenderlo. Durf verder te kijken dan de prijs en hou ook rekening met de reputatie van de chauffagist, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden enzovoort.

Ontvang alvast direct meerdere offertes van meerdere installateurs centrale verwarming uit Tessenderlo via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.