Centrale verwarming Tienen: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een degelijke cv-installatie is essentieel in ons Belgenlandje. Er zijn zodanig veel installateurs op de markt dat het geen simpele opdracht is om er de juiste vakman uit te kiezen.Welke factoren dien je in aanmerking te nemen wanneer je een nieuwe ketel koopt, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Tienen en wat bepaalt de prijs van centrale verwarming in Tienen? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Tienen

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

Er komt heel wat kijken bij het installeren van centrale verwarming. Je moet niet alleen technisch aangelegd zijn, maar ook kennis hebben van de nodige veiligheidsmaatregelen en van het onderhoud achteraf om deze klus tot een goed einde te brengen. Daarnaast wil je wellicht ook graag een energiezuinige cv-installatie die jarenlang meegaat. Om al deze redenen is het verstandiger om de installatie van je cv-ketel over te laten aan een installateur uit Tienen en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden te verzekeren, is het een goed idee om de installatie van je verwarmingsketel uit te besteden aan een erkend cv-installateur. Een gespecialiseerde vakman beschikt over de nodige bekwaamheid met het type cv-ketel dat jij wenst en zorgt bijgevolg voor een ultraveilige plaatsing.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Afhankelijk van het soort verwarmingsketel dat je hebt, dien je hem op vooraf vastgelegde tijdstippen aan een onderhoud te onderwerpen. In het geval van mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingsinstallaties, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aanbevolen om een lange levensduur zonder defecten te garanderen. Voor het onderhoud aan je cv-ketel dien je steeds een erkende technicus voor centrale verwarmingsinstallaties in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Tienen.

Herstelling cv-ketel

Vertoont jouw cv-installatie een defect? Ook dan moet je op zoek naar een erkend installateur centrale verwarming. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die vertrouwd is met jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

De juiste installateur is degene die bij jou in de buurt woont en een uitgebreide kennis heeft van jouw soort cv-ketel. Professionele installateurs uit Tienen hebben een erkenningsnummer gebaseerd op het type brandstof waarin zij gespecialiseerd zijn.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Tienen voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies kwijt bent voor een nieuwe cv-ketel is in de eerste plaats afhankelijk van het soort verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Let op: de installatiekosten zijn niet in deze prijzen inbegrepen.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een meer geavanceerde versie van een traditionele cv-ketel die zowel op aardgas als op stookolie werkt. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Een condensatieketel verwarmt het water van de centrale verwarming door de warmte van de rookgassen te hergebruiken. Het rendement vertaalt zich in een besparing op je energierekening van rond de 35 %.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan tevens gebruikt worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Vooral in grote gezinnen leveren zonneboilers een uitstekend rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de milieuvriendelijke variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en verbruikt heel weinig energie. Het is ook net daarom dat je voor dit soort ketel meer betaalt dan voor een standaard condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op natuurlijke brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer milieuvriendelijk. De aankoopprijs van deze soort verwarmingsketel is aan de hoge kant, maar je kunt op lange termijn wel behoorlijk wat geld uitsparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat je opbergruimte nodig hebt voor de houtblokken of pellets.

Warmtepomp

Een waterpomp is de duurste soort verwarmingsketel. Toch heb je deze uitgaven relatief snel terugverdiend als je veronderstelt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp ontneemt het grootste deel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

Het rendement van een warmtepomp is enkel voordelig indien jouw woning in Tienen aan bepaalde, moderne voorwaarden voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn essentieel voor een optimaal rendement.

Merk verwarmingsketel

Ga jij voor een ketel van een gerenommeerd merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je logischerwijze meer dan in het geval dat je kiest voor een minder bekend merk.

Installatie centrale verwarming

Elke cv-installateur heeft zijn eigen waardevolle eigenschappen. Zo rekent de ene technicus korting wanneer je onmiddellijk een onderhoudscontract afsluit terwijl de andere dat niet doet.

Offertes voor cv-installatie in Tienen vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Tienen. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Tienen

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende chauffagisten bij jou in de buurt (Tienen) en maak een grondige vergelijking tussen de aankoopprijzen van de verwarmingsketels, installatieprijzen, de verplaatsingskosten enzovoort

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal zeker te zijn dat je met de juiste installateur in zee gaat, doe je er goed aan om eens na te gaan wat andere klanten, die jou reeds zijn voorgegaan, vinden van de kwaliteit en de dienst van de installateur centrale verwarming die jij op het oog hebt. Speur op het internet naar referenties en ontdek de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Tienen

Ga na bij vrienden, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingehuurd hebben voor de installatie van hun cv-ketel en dien meerdere offerteaanvragen in bij gecertificeerde cv-installateurs in Tienen. Durf verder te kijken dan het totale kostenplaatje en let ook op de reputatie van de installateur, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden etcetera.

Ontvang alvast direct meerdere prijsvoorstellen van meerdere installateurs centrale verwarming uit Tienen via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.