Centrale verwarming Tongeren: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een degelijke cv-installatie is essentieel in België. Er zijn zo veel installateurs op de markt dat het een moeilijke opdracht is om er de juiste vakman uit te pikken.Waar hou je best rekening mee wanneer je een nieuwe ketel aanschaft, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Tongeren en hoe wordt het prijskaartje van een cv-installatie bepaald in Tongeren? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Tongeren

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

De installatie van een cv-ketel gebeurt niet in 1-2-3. Je moet niet alleen aanleg hebben voor technische werken, maar ook kennis hebben van de nodige veiligheidsmaatregelen en van het onderhoud achteraf om deze taak tot een goed einde te brengen. Daarnaast wil je wellicht ook graag een energiezuinige cv-installatie die jarenlang meegaat. Daarom is het zinvol om de installatie van je cv-ketel over te laten aan een installateur uit Tongeren en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden te verzekeren, is het een goed idee om de installatie van je verwarmingsketel uit te besteden aan een erkend verwarmingsinstallateur. Een gespecialiseerde vakman beschikt over de nodige bekwaamheid met het soort cv-ketel dat jij wenst en zorgt bijgevolg voor een uiterst veilige plaatsing.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Het type verwarmingsketel dat je hebt gekozen, bepaalt ook hoe vaak die gecontroleerd en onderhouden moet worden. Voor mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingssystemen, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aanbevolen om een lange levensduur zonder defecten te garanderen. Voor het onderhoud aan je cv-ketel dien je steeds een erkende installateur centrale verwarming in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Tongeren.

Herstelling cv-ketel

Vertoont jouw cv-installatie een defect? Ook in dat geval moet je een gecertificeerd cv-installateur contacteren. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die gespecialiseerd is in jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

Een goede installateur herken je aan zijn uitgebreide kennis van jouw type centrale verwarming. Professionele installateurs uit Tongeren hebben een erkenningsnummer gebaseerd op het type brandstof waarin zij gespecialiseerd zijn.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Tongeren voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies betaalt voor een nieuwe verwarmingsketel is in de eerste plaats afhankelijk van het type verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsingskosten.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een meer geavanceerde versie van een traditionele verwarmingsketel die zowel op aardgas als op stookolie werkt. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Een condensatieketel verwarmt het water van de centrale verwarming door de warmte van de rookgassen te hergebruiken. Het rendement vertaalt zich in een besparing op je energierekening van rond de 35 %.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan tevens aangewend worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Met name in grote gezinnen leveren zonneboilers een uitstekend rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de ecologische variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en verbruikt heel weinig energie. Het is ook net daarom dat je voor dit soort ketel meer betaalt dan voor een standaard condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op natuurlijke brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer milieuvriendelijk. De prijs van deze soort verwarmingsketel ligt behoorlijk hoog, maar je kunt op lange termijn wel behoorlijk wat geld besparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat je opbergruimte nodig hebt voor de houtblokken of pellets.

Warmtepomp

De duurste soort verwarmingsketel is een warmtepomp. Toch heb je deze kosten vrij snel terugverdiend als je veronderstelt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp ontneemt het merendeel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

Het rendement van een warmtepomp is enkel voordelig indien jouw woning in Tongeren aan bepaalde, moderne voorwaarden voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn essentieel voor een hoge opbrengst.

Merk verwarmingsketel

Kies jij voor een ketel van een gerenommeerd merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je vanzelfsprekend meer dan in het geval dat je kiest voor een minder gerenommeerd merk.

Installatie centrale verwarming

Elke cv-installateur heeft zijn eigen waardevolle eigenschappen. Zo geeft de ene technicus korting wanneer je onmiddellijk een onderhoudscontract ondertekent terwijl de andere dat niet doet.

Offertes voor cv-installatie in Tongeren vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Tongeren. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Tongeren

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende cv-installateurs bij jou in de buurt (Tongeren) en maak een nauwkeurige vergelijking tussen de aankoopprijzen van de verwarmingsketels, de prijs per werkuur, de verplaatsingskosten etcetera

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal overtuigd te zijn dat je met de juiste installateur in zee gaat, doe je er goed aan om eens te checken wat andere klanten, die jou al zijn voorgegaan, vinden van de kwaliteit en de dienst van de installateur centrale verwarming die jij beoogt. Speur op het internet naar referenties en ontdek de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Tongeren

Ga na bij vrienden, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingehuurd hebben voor de installatie van hun centrale verwarming en dien meerdere offerteaanvragen in bij erkende cv-installateurs in Tongeren. Durf verder te kijken dan de prijs en let ook op de reputatie van de installateur, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden enzovoort.

Ontvang alvast direct meerdere offertes van meerdere installateurs centrale verwarming uit Tongeren via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.