Centrale verwarming Turnhout: vind cv-installateur in de regio van Turnhout

Ben je van plan om een centrale verwarming in je woonst in Turnhout te laten installeren? Bedenk dan welk soort verwarmingsketel en de cv-installateur die je kiest. Het is een grote investering. Een miskoop vermijd je dus beter. De info en nuttige tips in dit artikel helpen je alvast op weg.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Turnhout

vind installateur centrale verwarming in je regio

De prijs van een nieuwe ketel ligt gemiddeld tussen de 900 en 3.000 euro. De kosten hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog enkele andere prijsbepalende factoren, waaronder het soort cv-installatie en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Type centrale verwarming

De kostprijs van een cv-installatie is sterk afhankelijk van het type dat je kiest. Er is een ruim aanbod op de markt in Turnhout vandaag. We lichten enkele opties voor je toe.

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels werken op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen zo het water voor de centrale verwarming. Het grote voordeel van dit type/soort ketel is z’n hoge rendement, en kan je dus tot 35 % op je energiefactuur in Turnhout besparen. Voor een condensatieketel betaal je 2.500 à 5.000 euro, inclusief btw. De plaatsing zelf is in deze kostprijs niet inbegrepen.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels halen doorgaans een beter rendement dan de klassieke gas- en mazoutketels. Dat geldt echter niet voor de nieuwste generatie van condensatieketels. Gemiddeld betaal je in Turnhout tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit soort cv-installatie.

Hybride ketel

Wil je een milieuvriendelijke en energiezuinige cv-ketel? Dan is een hybride ketel een goede mogelijkheid. Dit type combineert een warmtepomp met een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Dit type cv-ketel is wel>.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van de warmte die het produceert uit z’n omgeving (grond, lucht, water). De overige 20 % komt van elektriciteit. Het energieverbruik ligt daardoor veel lager dan bij een gewone verwarmingsketel in Turnhout.

Hou er wel rekening mee dat een warmtepomp pas interessant is mits een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Ook beschik je over zonnepanelen om de warmtepomp te laten werken. Voor dit type cv-installatie schommelen de prijzen tussen 7.500 en 25.000 euro.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je zowel je sanitair water als centrale verwarming verwarmen. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren op je dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om je water te verwarmen tot de ideale temperatuur. Een zonneboilercombi is op maat van grotere gezinnen en kost tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming is ook afhankelijk van het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Doorgaans is een ketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Als je meer wilt weten over de verschillende merken en hun prijzen, vraag je het best raad aan een cv-installateur in Turnhout!

erkend cv-installateur

Waarom in Turnhout een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan je verwarmingsinstallatie plaatsen, instaan voor reparatiewerken en het onderhoud van de cv-ketel verzorgen. In elk geval is het beter om te kiezen voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Turnhout

Cv-installateur voor plaatsing

Het is aan te raden om voor de plaatsing van je ketel in je woonst in Turnhout een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt namelijk niet alleen voor de correcte plaatsing van de ketel en de onderdelen, maar stemt de installatie ook naadloos af op je verwarmingstoestellen.

Voor een chauffagist in Turnhout betaal je gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, btw inbegrepen.

Als je woning in Turnhout ouder is dan tien jaar kan je beroep doen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. In een aantal gevallen maak je aanspraak op premies. Wat interessant is om de kosten enigszins te drukken. Aarzel niet om advies te vragen aan een installateur verwarming.

Chauffagist in Turnhout voor reparatiewerken cv-ketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer optimaal? Dan kan je een cv-installateur inhuren om het te laten repareren. Zelf je verwarmingsketel herstellen is vrij moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Als je kiest voor een erkend cv-installateur ben je er altijd zeker van dat het correct gebeurt.

CV-installateur in Turnhout voor onderhoud verwarmingsketel

Naast de installatie en herstelling kan je ook beroep doen op een erkend cv-installateur uit Turnhout voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je verwarmingsketel in grote mate.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is bovendien verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een cv-installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je rond de 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Voor meer info daarover vraag je het best raad aan een professional uit Turnhout.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste cv-installateur in je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes aan te vragen bij meerdere installateurs. Zo kan je chauffagisten uit Turnhout beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij wel belangrijk dat je met diverse zaken rekening houdt.

Vraag naar offertes bij minstens 2 à 3 cv-installateurs in en rond Turnhout. Daarnaast is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed controleert. Bekijk de materialen en de werkzaamheden, plus de totaalprijs van de verschillende aanbieders. Kijk daarnaast naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Omschrijving van de installatie

Het installeren van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude verwarmingsketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeplaatst kan worden.

Het is ook belangrijk dat alles goed afgesteld wordt en in sommige gevallen moeten kranen vervangen worden. Juist daarom laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je cv-ketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je wellicht iets meer, maar het geeft je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus veruit de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Turnhout

Het is helemaal niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Turnhout te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Turnhout!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.