Centrale verwarming Vilvoorde: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een duurzame cv-installatie is noodzakelijk in België. Er zijn zodanig veel installateurs op de markt dat het een moeilijke opdracht is om er de juiste vakman uit te pikken.Waar hou je best rekening mee wanneer je een nieuwe ketel aanschaft, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Vilvoorde en wat bepaalt de prijs van centrale verwarming in Vilvoorde? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Vilvoorde

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

De installatie van een cv-ketel gebeurt niet in 1-2-3. Je moet niet enkel technisch aangelegd zijn, maar ook kennis hebben van de nodige veiligheidsmaatregelen en van het onderhoud achteraf om deze taak goed te beëindigen. Daarnaast wil je wellicht ook graag een energiezuinige cv-installatie die gedurende vele jaren zal meegaan. Om al deze redenen is het zinvol om de installatie van je cv-ketel over te laten aan een technicus uit Vilvoorde en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden te verzekeren, is het een goed idee om de plaatsing van je verwarmingsketel uit te besteden aan een erkend cv-installateur. Een professional beschikt over de nodige bekwaamheid met het soort verwarmingsketel dat jij wenst en zorgt bijgevolg voor een uiterst veilige installatie.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Het type verwarmingsketel dat je hebt gekozen, bepaalt ook hoe vaak die gecontroleerd en onderhouden moet worden. Voor mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingsinstallaties, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aangeraden om een lange levensduur zonder defecten te garanderen. Voor het onderhoud aan je cv-ketel dien je steeds een gecertificeerde installateur centrale verwarming in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Vilvoorde.

Herstelling cv-ketel

Vertoont jouw cv-installatie een defect? Ook dan moet je op zoek naar een erkend installateur centrale verwarming. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die vertrouwd is met jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

De juiste installateur is degene die bij jou in de buurt woont en een uitgebreide kennis heeft van jouw soort cv-ketel. Professionele installateurs uit Vilvoorde beschikken over een erkenningsnummer dat aantoont met welk type brandstof ze aan de slag mogen gaan.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Vilvoorde voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies betaalt voor een nieuwe cv-ketel is ten eerste afhankelijk van het type verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsingskosten.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een modernere versie van een traditionele cv-ketel en werkt op aardgas of stookolie. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Een condensatieketel verwarmt het water van de centrale verwarming door de warmte van de rookgassen te hergebruiken. Het rendement vertaalt zich in een besparing op je energierekening van rond de 35 %.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan tevens aangewend worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Met name in grote gezinnen leveren zonneboilers een opmerkelijk rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de ecologische variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en is zeer energiezuinig. Het is ook net daarom dat je voor dit soort ketel meer betaalt dan voor een standaard condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op natuurlijke brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer milieuvriendelijk. De aankoopprijs van een biomassaketel ligt behoorlijk hoog, maar je kunt achteraf wel flink wat geld besparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat de houtblokken of pellets in een berging bewaard moeten worden.

Warmtepomp

Een waterpomp is de duurste soort verwarmingsketel. Toch heb je deze kosten relatief snel terugverdiend als je veronderstelt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp onttrekt het merendeel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

Het rendement van een warmtepomp is enkel winstgevend indien jouw huis in Vilvoorde aan bepaalde, moderne voorwaarden voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn essentieel voor een hoge opbrengst.

Merk verwarmingsketel

Ga jij voor een ketel van een bekend merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je logischerwijze meer dan in het geval dat je kiest voor een minder bekend merk.

Installatie centrale verwarming

De ene installateur centrale verwarming is de andere niet. Zo geeft de ene technicus korting wanneer je onmiddellijk een onderhoudscontract afsluit terwijl dat bij de andere niet het geval is.

Offertes voor cv-installatie in Vilvoorde vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Vilvoorde. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Vilvoorde

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende chauffagisten bij jou in de buurt (Vilvoorde) en maak een nauwkeurige vergelijking tussen de prijzen van de verwarmingsketels, de prijs per werkuur, de verplaatsingskosten etcetera

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal zeker te zijn dat je met de juiste installateur in zee gaat, neem je best de tijd om eens na te gaan wat andere klanten, die jou al zijn voorgegaan, denken over de kwaliteit en de service van de cv-installateur die jij beoogt. Zoek op het internet naar reviews en kom achter de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Vilvoorde

Vraag eens aan kennissen, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingehuurd hebben voor de installatie van hun cv-ketel en dien meerdere offerteaanvragen in bij erkende cv-installateurs in Vilvoorde. Durf verder te kijken dan het totale kostenplaatje en let ook op de reputatie van de installateur, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden etcetera.

Ontvang alvast direct meerdere prijsvoorstellen van meerdere installateurs centrale verwarming uit Vilvoorde via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.