Centrale verwarming Wommelgem: vind cv-installateur in de regio van Wommelgem

Wil je een nieuwe centrale verwarming in je huis in Wommelgem plaatsen? Denk dan eerst goed na over het soort verwarmingsketel en de cv-installateur die je kiest. Het is een grote investering. Je wil absoluut een goede keuze maken. De info en nuttige tips in dit artikel helpen je alvast op weg.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Wommelgem

vind installateur centrale verwarming in je regio

De prijs van een nieuwe ketel ligt gemiddeld tussen de 900 en 3.000 euro. De prijzen hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog enkele andere prijsvariabelen, zoals het type verwarmingsketel en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Type centrale verwarming

De kostprijs van een cv-installatie is sterk afhankelijk van het type dat je kiest. Er is een ruim aanbod op de markt in Wommelgem vandaag. We lichten enkele opties voor je toe.

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels werken op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen zo het water voor de centrale verwarming. De belangrijkste troef van dit type/soort ketel is dat het een erg hoog rendement haalt, en kan je dus tot 35 % op je energiefactuur in Wommelgem besparen. Voor een condensatieketel betaal je 2.500 à 5.000 euro, inclusief btw. De plaatsing zelf is in deze kostprijs niet inbegrepen.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels halen doorgaans een hoger rendement dan de klassieke gas- en mazoutketels. Dit verschil is echter relatief. De nieuwe generatie condensatieketels zijn qua rendement zeker de evenknie van hoogrendementsketels. Gemiddeld betaal je in Wommelgem tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit type centrale verwarming.

Hybride ketel

Wil je een milieuvriendelijke en energiezuinige cv-ketel? Dan is een hybride ketel een goede mogelijkheid. Deze soort ketel werkt op basis van een warmtepomp en een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Dit type cv-ketel is wel>.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van de warmte die het produceert uit z’n omgeving (grond, lucht, water). De overige 20 % komt uit elektriciteit. Het energieverbruik ligt bijgevolg veel lager dan bij een gewone verwarmingsketel in Wommelgem.

Let wel dat een warmtepomp pas interessant is mits een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je woonst optimaal geïsoleerd is. Ook beschik je over zonnepanelen om de warmtepomp te laten werken. Voor dit type cv-installatie schommelen de prijzen tussen 7.500 en 25.000 euro.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je water voor het sanitair en de cv-ketel verwarmen. Het systeem omvat zonnecollectoren op je dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om je water te verwarmen tot de gewenste temperatuur. Het is vooral geschikt voor grotere gezinnen. Je betaalt hiervoor tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming is ook afhankelijk van het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Vaak is een verwarmingsketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Als je meer wilt weten over de verschillende merken en hun prijzen, vraag je het best raad aan een cv-installateur in Wommelgem!

erkend cv-installateur

Waarom in Wommelgem een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan niet enkel je verwarmingsinstallatie plaatsen, maar ook herstellingswerken uitvoeren of de ketel onderhouden. In elk geval is het beter om te kiezen voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Wommelgem

Cv-installateur voor plaatsing

Het is aan te raden om voor de plaatsing van je verwarmingsketel in je huis in Wommelgem een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt voor de correcte installatie van de ketel en alle onderdelen, maar stemt de installatie ook naadloos af op je verwarmingstoestellen.

Voor een chauffagist in Wommelgem betaal je gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, inclusief btw.

Als je huis in Wommelgem ouder is dan tien jaar kan je beroep doen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. Soms zijn er zelfs premies waar je gebruik van kan maken. Het is een goed idee om daarover meer informatie te vragen aan een specialist.

Chauffagist in Wommelgem voor herstellen verwarmingsketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer optimaal? Dan kan je een cv-installateur aanspreken voor reparatie. Zelf je verwarmingsketel herstellen is erg moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Kies voor een erkend verwarmingsinstallateur. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering van de reparatiewerken.

CV-installateur in Wommelgem voor onderhoud verwarmingsketel

Naast de installatie en herstelling kan je ook beroep doen op een erkend cv-installateur uit Wommelgem voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je verwarmingsketel in grote mate.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is bovendien verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een cv-installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je gemiddeld 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Voor meer info daarover vraag je het best raad aan een professional uit Wommelgem.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste cv-installateur in je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes op te stellen bij verschillende installateurs. Zo kan je cv-installateurs uit Wommelgem beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij wel belangrijk dat je met diverse zaken rekening houdt.

Zorg dat je tenminste 2 of 3 offertes laat opstellen bij verschillende installateurs centrale verwarming uit Wommelgem. Ook is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed controleert. Bekijk de materialen en de soorten werken, plus de totaalprijs van de diverse aanbieders. Kijk daarnaast naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Omschrijving van de installatie

De plaatsing van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude cv-ketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeïnstalleerd kan worden.

Het is ook van belang dat alles goed afgesteld wordt en soms moeten kranen vervangen worden. Om die redenen laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je cv-ketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je misschien meer, maar het biedt je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus altijd de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Wommelgem

Het is helemaal niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Wommelgem te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Wommelgem!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.