Centrale verwarming Zoersel: vind cv-installateur in de regio van Zoersel

Wil je een nieuwe centrale verwarming in je huis in Zoersel plaatsen? Denk dan eerst goed na over het soort verwarmingsketel en de cv-installateur die je kiest. Het is een belangrijke investering. Een miskoop vermijd je dus beter. Gelukkig helpt onderstaande info je met het maken van de juiste keuze!

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs nieuwe centrale verwarming in Zoersel

vind installateur centrale verwarming in je regio

Gemiddeld schommelt de prijs van een cv-ketel tussen de 900 en 3.000 euro. De prijzen hangen vooral sterk af van het aantal liter per minuut en de CW-waarde. Maar er zijn nog enkele andere prijsvariabelen, zoals het soort verwarmingsketel en het merk.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Soort centrale verwarming

De kostprijs van een cv-installatie is in belangrijke mate afhankelijk van het type dat je kiest. Er is een ruim aanbod op de markt in Zoersel vandaag. We lichten enkele opties voor je toe.

Condensatieketel

De nieuwste generatie condensatieketels functioneren op gas of mazout. Ze recupereren de warmte van rookgassen en verwarmen op die manier het water voor de centrale verwarming. Het grote voordeel van dit type/soort verwarmingsketel is z’n hoge rendement, en kan je dus tot 35 % op je energiefactuur in Zoersel besparen. Een condensatieketel kost je tussen de 2.500 en 5.000 euro/strong. Deze prijs is inclusief btw en exclusief plaatsing.

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels hebben doorgaans een hoger rendement dan de klassieke gas- en mazoutketels. Dat geldt echter niet voor de nieuwste generatie van condensatieketels. Gemiddeld betaal je in Zoersel tussen de 1.500 en 2.500 euro voor dit type centrale verwarming.

Hybride ketel

Wil je een milieuvriendelijke en energiezuinige cv-ketel? Dan is een hybride ketel een goede mogelijkheid. Deze soort ketel werkt op basis van een warmtepomp en een condensatieketel. Het is dus voorzien van een slim systeem dat op elk moment de meest voordelige energiebron kiest. Dit type cv-ketel is wel>.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt tot wel 80 % van de warmte die het produceert uit z’n omgeving (grond, lucht, water). De overige 20 % komt uit elektriciteit. Het energieverbruik ligt daardoor een stuk lager dan bij een klassieke verwarmingsketel in Zoersel.

Hou er wel rekening mee dat een warmtepomp pas interessant is onder een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je huis optimaal geïsoleerd is. Daarnaast heb je een zonnepaneleninstallatie nodig om energie op te wekken voor de warmtepomp zelf. Je betaalt over het algemeen tussen de 7.500 en 25.000 euro voor dit systeem.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi kan je zowel je sanitair water als centrale verwarming verwarmen. Het systeem omvat zonnecollectoren op je dak en een voorraadvat. Wanneer er te weinig zon is, springt de geïntegreerde cv-brander in om het water te verwarmen tot de ideale temperatuur. Het is vooral geschikt voor grotere gezinnen. Je betaalt hiervoor tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Merk cv-ketel

De prijs van je centrale verwarming varieert naargelang het merk dat je kiest. Er zijn zowel goedkopere als iets duurdere merken. Doorgaans is een verwarmingsketel van een duurder merk iets duurzamer, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Meer weten over het aanbod van merken en bijhorende prijzen? Vraag gerust advies aan een verwarmingsinstallateur of een chauffagist in Zoersel.

erkend cv-installateur

Waarom in Zoersel een erkend installateur centrale verwarming kiezen?

Een cv-installateur kan je verwarmingsinstallatie plaatsen, instaan voor reparatiewerken en het onderhoud van de cv-ketel verzorgen. In elk geval is het beter om te kiezen voor een erkend installateur. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat!

Vind een erkend verwarmingsinstallateur in Zoersel

Cv-installateur voor plaatsing

Het is verstandig om voor de plaatsing van je verwarmingsketel in je woonst in Zoersel een installateur centrale verwarming in te schakelen. Hij zorgt voor de correcte installatie van de ketel en alle onderdelen, maar stemt de installatie ook perfect af op je verwarmingstoestellen.

De kostprijs van een cv-installateur in Zoersel ligt gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur, btw inbegrepen.

Als je huis in Zoersel ouder is dan tien jaar kan je beroep doen op het verlaagd btw-tarief van 6 %. In een aantal gevallen maak je aanspraak op premies. Wat interessant is om de kosten enigszins te drukken. Aarzel niet om advies te vragen aan een installateur verwarming.

Chauffagist in Zoersel voor herstellen verwarmingsketel

Heb je al een verwarmingsketel, maar werkt ze niet meer naar behoren? Dan kan je een cv-installateur aanspreken voor reparatie. Zelf je verwarmingsketel herstellen is erg moeilijk als je hier geen kennis van hebt. Als je kiest voor een erkend cv-installateur ben je er altijd zeker van dat het correct gebeurt.

CV-installateur in Zoersel voor onderhoud verwarmingsketel

Naast installatie- en reparatiewerken kan je ook beroep doen op een erkende cv-installateur uit Zoersel voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Met een goed onderhoud verleng je de levensduur van je verwarmingsketel in grote mate.

Het onderhoud van je verwarmingsketel is ook verplicht. Ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks gekeurd worden. Bij een installatie op aardgas is dat tweejaarlijks. Een onderhoudsbeurt kost je rond de 100 euro, maar je kan ook een onderhoudscontract aangaan.Voor meer info daarover vraag je het best raad aan een professional uit Zoersel.

Hoe offertes voor centrale verwarming vergelijken?

De beste verwarmingsinstallateur uit je buurt vinden? Dat doe je eenvoudig door offertes op te stellen bij verschillende installateurs. Zo kan je chauffagisten uit Zoersel beter met elkaar vergelijken! Het is daarbij wel belangrijk dat je met diverse zaken rekening houdt.

Zorg dat je tenminste 2 of 3 offertes laat opstellen bij verschillende installateurs centrale verwarming uit Zoersel. Ook is het belangrijk dat je de gegevens van de vakman goed controleert. Bekijk de materialen en de soorten werken, plus de totaalprijs van de diverse aanbieders. Kijk daarnaast naar de voorwaarden en garanties, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Omschrijving van de installatie

Het installeren van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat bij kijken. Eerst moet de oude cv-ketel verwijderd worden voor de nieuwe ketelgeplaatst kan worden.

Het is ook van belang dat alles goed afgesteld wordt en in sommige gevallen moeten kranen vervangen worden. Juist daarom laat je het werk best over aan een erkend cv-installateur.

Erkend installateur verwarmingsketel kiezen

Laat je cv-ketel installeren door een erkend verwarmingsinstallateur. Het kost je misschien meer, maar het biedt je ook zekerheid op een kwalitatief resultaat. Een erkend cv-installateur is dus altijd de beste optie!

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Zoersel

Het is helemaal niet moeilijk om de beste verwarmingsinstallateur in Zoersel te vinden. Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Het duurt van het offerteformulier duurt niet lang en kan je heel wat geld besparen. Twijfel dus niet langer, vraag naar offertes en vind vandaag nog de beste installateur centrale verwarming in Zoersel!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.