Centrale verwarming Zonhoven: hoe kies je een installateur centrale verwarming?

Een degelijke centrale verwarmingl is essentieel in ons Belgenlandje. Er zijn zodanig veel installateurs op de markt dat het geen simpele opdracht is om er de juiste vakman uit te kiezen.Welke factoren dien je in aanmerking te nemen wanneer je een nieuwe ketel aanschaft, hoe vind je een geschikte installateur centrale verwarming in Zonhoven en hoe wordt het prijskaartje van een cv-installatie bepaald in Zonhoven? In dit artikel geven we je graag meer uitleg.

Vind installateurs centrale verwarming in Zonhoven

Doe-het-zelf of kies je een erkend installateur centrale verwarming?

vind installateur centrale verwarming in je regio

Er komt heel wat kijken bij het installeren van centrale verwarming. Je moet niet alleen technisch aangelegd zijn, maar ook kennis hebben van de nodige veiligheidsmaatregelen en van het onderhoud achteraf om deze klus goed te beëindigen. Daarnaast wil je waarschijnlijk het liefst een energiezuinige cv-installatie die jarenlang meegaat. Daarom is het zinvol om de plaatsing van je centrale verwarming over te laten aan een technicus uit Zonhoven en erkend door de Vlaamse overheid.

Ontvang tot 5 gratis offertes van verwarmingsinstallateurs

Veilige installatie

Om de veiligheid van jezelf en je familieleden te verzekeren, doe je er goed aan om de installatie van je verwarmingsketel uit te besteden aan een erkend cv-installateur. Een gespecialiseerde vakman beschikt over de nodige expertise met het type cv-ketel dat jij hebt en zorgt bijgevolg voor een uiterst veilige installatie.

Onderhoud en herstelling cv-installatie

Onderhoud centrale verwarming

Afhankelijk van het soort verwarmingsketel dat je hebt, dien je hem op vooraf vastgelegde tijdstippen aan een onderhoud te onderwerpen. In het geval van mazoutketels is een jaarlijks onderhoud verplicht terwijl een gasketel om de twee jaar onderhouden moet worden. Voor andere verwarmingssystemen, zoals zonneboilers en warmtepompen zijn de onderhoudsbeurten niet verplicht maar worden ze wel sterk aangeraden om een lange levensduur zonder defecten te garanderen. Voor het onderhoud aan je cv-ketel dien je steeds een erkende installateur centrale verwarming in te schakelen. Je vindt hem bij voorkeur dicht bij jou, in Zonhoven.

Herstelling cv-ketel

Merk je een storing aan je cv-ketel? Ook in dat geval moet je op zoek naar een erkend installateur centrale verwarming. Kies steeds voor een installateur verwarming of een chauffagist die vertrouwd is met jouw soort centrale verwarming.

Hoe kies je de juiste installateur centrale verwarming?

Een goede installateur herken je aan zijn uitgebreide kennis van jouw type centrale verwarming. Professionele installateurs uit Zonhoven beschikken over een erkenningsnummer gebaseerd op het type brandstof waarin zij gespecialiseerd zijn.

  • Erkend cv-installateur gasvormige brandstof: ‘GV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur vloeibare brandstof: ‘TV’ gevolgd door 5 cijfers
  • Erkend cv-installateur verwarmingsaudit: ‘VA+’ gevolgd door 5 cijfers

Prijsbepalende factoren in Zonhoven voor een nieuwe ketel

erkend cv-installateur

Soort centrale verwarming

Hoeveel je precies kwijt bent voor een nieuwe verwarmingsketel is in de eerste plaats afhankelijk van het soort verwarmingsketel.

Overzicht kosten cv-installatie

Type cv-ketel Richtprijs
Hoogrendementsketel € 1.500 – 2.500
Condensatieketel € 2.500 – 5.000
Zonneboiler € 4.000 – 6.000
Hybride cv-ketel € 4.000 – 10.000
Biomassaketel € 5.000 – 20.000
Warmtepomp € 7.500 – 10.000

Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsingskosten.

Vraag en ontvang prijzen van verwarmingsinstallateurs

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een meer geavanceerde versie van een traditionele verwarmingsketel die zowel op aardgas als op stookolie werkt. Deze cv-installatie kan tot 107 % van het gas omzetten in warmte.

Condensatieketel

Condensatieketels hergebruiken de warmte van de rookgassen en verwarmen zo het water van de centrale verwarming. Met deze soort verwarmingsketel zal je een besparing op je energierekening van ongeveer 35 % merken.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt sanitair water en kan ook aangewend worden voor het verwarmen van het water van je cv-installatie. Met name in grote gezinnen leveren zonneboilers een uitstekend rendement op.

Hybride cv-ketel

De hybride cv-ketel is de milieuvriendelijke variant van de klassieke condensatieketel. Deze ketel combineert een condensatieketel met een lucht-water warmtepomp en verbruikt heel weinig energie. Het is ook net daarom dat je voor dit soort ketel meer betaalt dan voor een standaard condensatieketel.

Biomassaketel

Een biomassaketel werkt op organische brandstoffen, zoals houtblokken of pellets en is daarom zeer ecologisch. De aankoopprijs van deze soort verwarmingsketel is aan de hoge kant, maar je kunt op lange termijn wel behoorlijk wat geld besparen op de brandstoffen zelf. Hou er rekening mee dat je opbergruimte nodig hebt voor de houtblokken of pellets.

Warmtepomp

Een waterpomp is de duurste soort verwarmingsketel. Toch heb je deze kosten relatief snel terugverdiend als je veronderstelt dat het energieverbruik zo’n 50 % lager ligt dan het geval is bij een klassieke verwarmingsketel. Een warmtepomp onttrekt het merendeel van de warmte uit natuurlijke elementen, zoals grondwater en buitenlucht.

De opbrengst van een warmtepomp is enkel voordelig indien jouw woning in Zonhoven aan bepaalde, moderne condities voldoet. Een goede isolatie, zonnepanelen en een lage temperatuurverwarming zijn essentieel voor een optimaal rendement.

Merk verwarmingsketel

Kies jij voor een ketel van een bekend merk, zoals Vaillant, Remeha of Juncker? Dan betaal je vanzelfsprekend meer dan wanneer je kiest voor een minder bekend merk.

Installatie centrale verwarming

Elke cv-installateur heeft zijn eigen waardevolle eigenschappen. Zo geeft de ene technicus korting wanneer je meteen een onderhoudscontract ondertekent terwijl de andere dat niet doet.

Offertes voor cv-installatie in Zonhoven vergelijken

Om te bepalen wie jouw centrale verwarming zal komen plaatsen, dien je eerst een uitvoerige vergelijking te maken tussen meerdere installateurs centrale verwarming uit Zonhoven. Vergelijk prijzen, voorwaarden, lees referenties en verdiep je, indien mogelijk, in de ervaring van de installateur of chauffagist.

Vergelijk prijzen installateurs centrale verwarming uit Zonhoven

Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende cv-installateurs bij jou in de buurt (Zonhoven) en maak een grondige vergelijking tussen de aankoopprijzen van de verwarmingsketels, installatieprijzen, de verplaatsingskosten etcetera

Check referenties cv-installateurs

Om helemaal overtuigd te zijn dat je met de juiste installateur in zee gaat, doe je er goed aan om eens na te gaan wat andere klanten, die jou reeds zijn voorgegaan, vinden van de kwaliteit en de dienst van de cv-installateur die jij beoogt. Zoek op het internet naar reviews en ontdek de zwakke en sterke punten van de verschillende installateurs centrale verwarming.

plaatsing, reparatie en onderhoud centrale verwarming

Zoek en vind een installateur centrale verwarming in Zonhoven

Vraag eens aan vrienden, buren of familieleden welke verwarmingsinstallateur zij ingehuurd hebben voor de installatie van hun centrale verwarming en dien meerdere offerteaanvragen in bij gecertificeerde cv-installateurs in Zonhoven. Durf verder te kijken dan de prijs en hou ook rekening met de reputatie van de installateur, de garantieperiode, de wachttijd, de geschatte tijd van de werkzaamheden enzovoort.

Ontvang alvast direct meerdere prijsvoorstellen van meerdere installateurs centrale verwarming uit Zonhoven via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over welk type CV-ketel gaat het?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.