Bijverwarming: soorten en richtprijs

Overweeg jij om bijverwarming in je huis te plaatsen? Dan kan onderstaand artikel je vast wel helpen! Hieronder ontdek jij namelijk welke soorten er bestaan en wat voor jou de beste keuze is!

Elektrische bijverwarming

Er zijn verschillende types van verwarming om bij te verwarmen. Deze types kunnen we voornamelijk opdelen in twee grote groepen: elektrisch bijverwarmen en bijverwarmen op gas. Hieronder bespreken we de mogelijkheden op elektriciteit!

Accumulatieverwarming

Waarom kiezen voor accumulatieverwarming?Een van de mogelijkheden waaruit je kunt kiezen is accumulatieverwarming, deze soort verwarming zet elektriciteit gedurende de nacht om in warmte. Het is een voordelige manier van verwarmen, omdat je kunt genieten van een goedkoper nachttarief. Overdag wordt de vastgehouden warmte dan vrijgegeven.

Dit type van verwarming is voornamelijk ideaal in goed geïsoleerde ruimtes. Het nadeel van deze kachels is dat ze duurder zijn dan sommige andere alternatieven. Maar doordat dit een energiezuinige bijverwarming is ligt het verbruik dus heel wat lager, waardoor dit compenseert.

Elektrische vloerverwarming

Je hebt vast wel al eens gehoord van vloerverwarming. Dit is een efficiënte manier om bepaalde ruimtes in je huis te verwarmen. Maar wist je dat je vloerverwarming ook kunt gebruiken om bij te verwarmen?

Als je met vloerverwarming wilt bijverwarmen, dan moet je wel zien dat er een aantal radiotoren staan in de ruimte waar je de verwarming wilt plaatsen, zodat ze de vloerverwarming kunnen ondersteunen.

Infraroodstralers

Waarom kiezen voor infraroodverwarming?Zoals je waarschijnlijk al zult vermoeden, werkt een infrarood stralen op basis van infrarood lichtstraten. Deze lichtstralen verwarmen eerst personen, dan materialen en als laatste de ruimte. Dat zorgt voor een optimale warmtebeleving.

Het voordeel van dit soort verwarming is dat het goed voor het milieu en bovendien ook energiezuinig is!

Elektrische convector

Een convectorkachel is een kachel waarbij lucht langs een warmte-element stroomt. Deze kachel werkt dus aan de hand van warme lucht. Het voordeel van dit soort verwarming is dat de ruimte gelijkmatig opwarmt.

Ook dit soort verwarming heeft een laag energieverbruik, maar het nadeel is dan wel dat het heel wat plaats inneemt.

Elektrische blazer

Een elektrische blazer wordt ook wel eens luchtblazer genoemd. En zoals de naam doet vermoeden, warmt een elektrische blazer de ruimte op aan de hand van het blazen van warme lucht. Zo’n blazer is meestal klein en licht, waardoor hij makkelijk te verplaatsen is én weinig ruimt inneemt!

Het nadeel is dat hij zorgt voor veel stofverplaatsing en daardoor is hij niet de beste bijverwarming voor mensen met allergieën.

Olieradiator

Waarom kiezen voor een olieradiator?Een olieradiator werkt aan de hand van olie die verwarmd wordt en dan circuleert door de radiator. Dit proces zorgt ervoor dat er warmte afgegeven wordt aan de lucht.

Een olieradiator warmt redelijk traag op, maar is wel doeltreffend om een ruimte langdurig van warmte te voorzien. Hij zorgt er dus ook voor dat de lucht niet te droog wordt.

Interesse in elektrische bijverwarming?

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Bijverwarming op gas

Als je liever bijverwarmt op gas, dan kan dit natuurlijk ook. Hieronder ontdek je de mogelijkheden!

Gaskachel

Een gaskachel wordt vaak gekozen als hoofdverwarming, maar je kan het ook gebruiken om bij te verwarmen. Deze soort verwarming heeft tal van voordelen. Zo moet je hem bijna niet onderhouden en bovendien is hij erg gebruiksvriendelijk.

Als je kiest voor een gaskachel, dan kies je wel het best een moderne uitvoering. Alleen de nieuwe modellen hebben een hoog rendement, daarnaast zijn de nieuwere modellen ook minder belastend voor het milieu. Dit soort kachel is wel erg prijzig, zeker als je het gebruikt als bijverwarming!

Keramische bijverwarming

Bij een keramische verwarming wordt het ingebouwde keramische element verwarmd en geeft zo warmte af aan de circulerende luchtstroom. Als je verwarmt met een keramische verwarming, dan is dit een van de gezondste keuzes die je kunt maken.

De warmte die deze soort verwarming afgeeft is namelijk niet belastend voor de luchtwegen. Dit soort verwarming is klein van formaat en daardoor makkelijk om te verplaatsen.

Bijverwarming: veelgestelde vragen

Wanneer je opzoek bent naar he ideale verwarmingsapparaat om je huis mee bij te verwarmen, dan zal je waarschijnlijk wel met een aantal vragen zitten. Blijf niet langer met deze prangende vragen zitten en lees snel verder, want de antwoorden op deze vragen vind je hieronder!

Welke soort verwarming moet je kiezen?

Ondertussen heb jij al een beetje een beeld over welke verwarmingstoestellen je allemaal kunt kiezen om bij te verwarmen, maar dat maakt de keuze nog niet simpeler! Want welke verwarming is voor jou de beste keuze? Dat hangt voornamelijk af van de ruimte die je wilt bijverwarmen!

Je moet namelijk rekening houden met de grootte van je ruimte. Niet alleen omdat de verwarming voldoende plaats moet hebben, maar ook omdat je voor een grotere ruimte een krachtigere verwarming zult nodig hebben dan voor een kleinere ruimte!

Daarnaast zijn er nog een aantal andere dingen om rekening mee te houden

  • Als je bijvoorbeeld extra verwarming in de badkamer wilt plaatsen, dan kies je het best voor verwarming die goed bestand is tegen water en stof.
  • Wil je de verwarming plaatsen in je slaapkamer? Dan kies je het best voor een toestel die weinig lawaai maakt, zoals een elektrische convector, deze is tevens ook ideaal voor kleinere ruimtes!

In een badkamer kan het handig zijn dat je kiest voor een verwarming die snel opwarmt. In de badkamer ben je namelijk vaak gehaast. Je moet je gereedmaken voor een drukke dag en je hebt niet altijd de tijd om een half uur te wachten voordat de temperatuur aangenaam genoeg is om een douche te kunnen nemen!

Een keramische verwarming is in die situatie een uitstekende keuze! Niet alleen zorgt dit type van verarming ervoor dat de ruimte snel opwarmt, maar dit type verwarming zorgt er ook voor dat de temperatuur een lange tijd constant blijft! Ook elektrische blazers kunnen een goede keuze zijn, omdat ze een ruimte snel opwarmen!

Waar bijverwarming plaatsen?

Waar bijverwarming plaatsen?

Bijverwarming kan je eigenlijk overal plaatsen. Meestal wordt er gebruikgemaakt van bijverwarming in ruimtes zoals de slaap- of badkamer. Dat is logisch ook, want enkel als je het lekker warm hebt kan je genieten van een goede nachtrust.

Als het te koud is dan raak je niet in slaap of wordt je wakker door de koude. De slaapkamer is dus niet voor niets één van de favoriete kamers om bij te verwarmen. Ook voor de badkamer is het belangrijk dat de ruimte goed warm is. Niets zo onaangenaam als genieten van een heerlijke warme douche, om vervolgens te bevriezen wanneer je de douche uitstapt, omdat je geen verwarming hebt!

Als je verwarming in je badkamer wilt plaatsen, dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat het apparaat dat je kiest tegen vocht bestand is. Ook ruimtes zoals de keuken of bureau kan je bijverwarmen.

Eigenlijk kies je het best voor extra verwarming als het over een ruimte gaat waar je lang blijft en waar warmte dus echt noodzakelijk is!

Wat is het verbruik van bijverwarming?

Elk type van verwarming heeft natuurlijk een ander verbruik. Als het verbruik van de verwarming voor jou een belangrijk beslissingspunt vormt, dan kan het handig zijn om te weten te komen welke type van verwarming een laag verbruik heeft. Daarom vind je hieronder een overzicht per type!

  • Infraroodverwarming: als je opzoek bent naar een energiezuinig toestel dan is infraroodverwarming zeker een goede keuze! Infraroodverwarming is namelijk zeer zuinig!
  • Accumulatieverwarming: ook een accumulatieverwarming is een goede keuze als je opzoek bent naar iets energiezuinigs!
  • Elektrische radiator: een elektrische radiator is zeker oké qua energieverbruik, maar zeker niet de meest energiezuinige keuze.
  • Elektrische convectoren: hoewel elektrische convectoren goedkoop zijn in aankoop, moet je ermee rekening houden dat ze niet energiezuinig zijn!
  • Keramische verwarming: ook een keramische verwarming is goedkoop in aankoop, maar niet energiezuinig.
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Over welk type CV-ketel gaat het?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.