Doorstroomboilers: soorten, prijzen en verbruik

Overweeg je om een doorstroomboiler te laten plaatsen? Dan wil je vast eerst wat meer informatie. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want in onderstaand artikel ontdek je alles wat je er ooit over wilde weten!

Wat is een doorstroomboiler?

Een doorstromer wordt ook weleens geiser genoemd. Het is een hoogrendementsboiler die zowel je huis als water verwarmt. Dit soort boiler is vaak compacter dan andere boilers, omdat ze twee functies in één apparaat combineren.

Een doorstromer neemt rechtstreeks water uit je waterleidingsysteem en verwarmt daarom onmiddellijk. Hierdoor verspil je minder water. Zo’n boiler is ideaal voor als je niet veel ruimte in je huis hebt.

Waarom kiezen voor een doorstroomboiler?

Er zijn heel wat redenen om te kiezen voor dit type van boiler. Een doorstromer heeft namelijk heel wat voordelen. Benieuwd naar wat ze zijn? Lees dan snel verder!

  • Je hebt meteen warm water: dankzij een doorstromer hoef je niet langer lang te wachten voordat je warm water kunt gebruiken. Dat zorgt ervoor dat je heel wat tijd uitspaart!
  • Goedkoop: doordat doorstromers minder complex zijn als andere types, kosten ze ook veel minder geld en is de installatie ook goedkoper.
  • Compact: een doorstromer heeft geen apart watertank. Hierdoor neemt hij dus minder ruimte in beslag dan andere verwarmingssystemen. Ze zijn daardoor ook ideaal voor woningen met beperkte ruimte.
  • Hygiënischer: bij een doorstromer komt het water rechtstreeks uit de kraan, het wordt dus niet in een tank bewaard. Hierdoor kan er geen roest en vuil ontstaan en dat zorgt ervoor dat je water dus niet vervuild kan geraken, waardoor het heel wat hygiënischer is.
  • Gemakkelijker te onderhouden: een doorstromer is makkelijk in onderhoud en vanwege de populariteit van zo’n doorstromer, zijn er heel wat specialisten die exact weten hoe ze een doorstromer moeten onderhouden. Zo vind je makkelijker een professional in je buurt!

Ontdek zelf de voordelen van een doorstroomboiler!

Vergelijk tot 5 offertes

Elk verwarmingssysteem heeft zo zijn voor- en nadelen, dus ook een doorstromer. Het grote nadeel van een doorstromer is dat het niet ideaal is voor een groot huishouden.

Een doorstromer maakt het namelijk moeilijk om meerdere mensen tegelijkertijd gebruik te laten maken van warm water. Bij een groot gezin kan dit dus voor veel frustraties zorgen. Wanneer iemand bijvoorbeeld de afwas staat de doen en iemand anders van plan is om een douche te nemen, dan zal één van de twee al snel zonder warm water komen te staan. Dat wil je zeker niet hebben!

Soorten doorstroomboilers

Doorstromers zijn er in verschillende soorten. Zo kan je kiezen voor doorstromers met een grotere inhoud (ook badkamergeisers genoemd) of doorstromers met een kleinere inhoud (keukengeisers).

Daarnaast zijn er ook verschillende merken waaruit je kunt kiezen. Er kan tevens nog een onderscheid gemaakt worden tussen doorstromers op gas en elektriciteit. Hieronder meer info!

Waarom kiezen voor een doorstroomboiler

Doorstroomboiler op gas

Er wordt meestal gekozen voor een doorstromer die werkt op gas. Dat komt omdat dit type van doorstromer het je maandelijks minder zal kosten. Als je een gasgeiser wilt, dan heb je wel een schoorsteen nodig met boven- en benedenverluchting. Daarnaast heb je ook een beveiligingssysteem nodig dat de doorstromer uitschakelt bij terugslag in de schoorsteen.

Elektrische doorstroomboiler

Als je voor de een of andere reden een gasdoorstromer niet ziet zitten, dan kan je nog altijd kiezen voor een elektrische doorstromer. Deze zijn vaak duurder in gebruik, maar goedkoper in aankoop.

Elektrische doorstromers verwarmen je water dan via een elektrische weerstand. Hiervoor heb je geen afvoerschouw nodig. Elektrische doorstromers zijn ideaal als je een niet al te groot budget hebt!

Doorstroomboiler prijzen

De prijzen van doorstromers kunnen heel sterk verschillen. Je kunt al een doorstromer hebben voor € 150, maar de prijs kan oplopen tot € 900. De prijs hangt af van het merk, de capaciteit en het type. Hieronder enkele voorbeeldprijzen:

  • Bosch doorstromer op aardgas (16 liter 28,79kW): € 529
  • Marcke Go doorstromer op aardgas (11 liter, 19kW): € 299
  • Stiebel Eltron doorstromer op elektriciteit (24kW): € 389

Wil je besparen op je doorstromer en installatie? Dan is het een goed idee om de offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken! Prijzen kunnen namelijk erg verschillen per professional en door te vergelijken zorg je ervoor dat je altijd de beste prijs betaalt!

Wat is het verbruik van een doorstroomboiler?

Een van de grote voordelen van een doorstromer is dat het zo weinig verbruikt. Een doorstromer verbruikt veel minder dan een standaard voorraadboiler, omdat er enkel energie verbruikt wordt op het moment dat je warm water nodig hebt! Daarnaast bespaar je niet enkel energie, maar ook water!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waarvoor wenst u offertes te ontvangen?
2*. Over welk type CV-ketel gaat het?
3*. Wanneer wenst u de installatie of werken te laten uitvoeren?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.